Deel van drukke Oostendestraat in Torhout bijna een maand dicht

Op deze plaats langs de Oostendestraat in Torhout zijn er in het kader van een verkaveling werkzaamheden noodzakelijk. Gevolg: bijna een maand geen doorgaand verkeer. © foto JS
Johan Sabbe

Voor rioleringswerkzaamheden en de aanleg van een toegangsweg in het kader van een nieuwe verkaveling is er vanaf woensdag 8 april tot en met zondag 3 mei geen doorgaand verkeer mogelijk in een deel van de Oostendestraat in Torhout. Het afsluiten van de weg zou eerder al gebeurd zijn, maar werd door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Het gaat om het drukke stuk tussen de Hogestraat en de Hillestraat. De verkaveling is voorzien ter hoogte van het huis met nummer 225, net naast tearoom ‘t Voske en aan de overzijde van de drie grote, nieuwe handelszaken Torfs, The Fashion Store en ZEB For Stars. De nieuw aan te leggen weg zal toegang verlenen tot in totaal tien nieuwbouwwoningen.

Nu minder verkeer en de meeste winkels toch dicht

Door de eerste schrikreacties als gevolg van de coronacrisis is de sector van de weg- en bouwwerkzaamheden deels stilgevallen, maar geleidelijk aan beginnen aannemers hun projecten her op te starten. Uiteraard zullen ze de strikte maatregelen inzake afstand houden en hygiëne respecteren. In de huidige periode bepaalde werkzaamheden uitvoeren, heeft voordelen, want er is beduidend minder verkeer dan anders en de meeste winkels zijn dicht en ondervinden dus geen hinder van omleggingen.

En dus wordt het beschreven deel van de Oostendestraat van 8 april tot en met 3 mei voor het doorgaand verkeer afgesloten. Aannemer Jozef Vanden Buverie uit Desselgem staat in voor de aanleg van het nieuwe rioleringsstelsel. Het bedrijf start op woensdag 8 april met het plaatsen van de signalisatie en zal vanaf dan de rijweg opbreken en de bronbemaling plaatsen.

Ook herstellingen aan kruispunt met Hillestraat

In de week van 14 april wordt er niet gewerkt, maar de bronbemaling kan haar werk doen en de ondergrond droog maken. Op 20 april begint de genoemde aannemer dan met het aanbrengen van de riolen. Aannemer Verhelst zal tegelijkertijd – vanaf 20 april – herstellingen aan het wegdek uitvoeren op het kruispunt van de Oostendestraat met de Hillestraat, dit eveneens tot en met 3 mei. Dat betekent dat de Hillestraat in die periode niet of moeilijk toegankelijk is.

Voor het autoverkeer zijn er uiteraard wegomleggingen voorzien. Fietsers blijven langs de Oostendestraat volledige doorgang behouden op het fietspad aan de zijde van bakkerij Devriendt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten