Deel van bewoners De Sterre in Ieper kan twee maanden na brand terug naar appartement

Twee maanden geleden werd het appartementsgebouw De Sterre getroffen door een zware brand. © EF
Redactie KW

Dertig gezinnen kunnen terug naar hun woning in residentie De Sterre. Dat appartementsblok in Ieper vatte eind juli vuur waarna alle bewoners tijdelijk ergens anders onderdak kregen. Zeven woningen blijven voorlopig onbewoonbaar.

Twee maanden geleden werd het appartementsgebouw De Sterre getroffen door een zware brand. Slachtoffers vielen er als bij wonder niet, maar de inwoners konden niet terug. Sociale Huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak stelde alles in het werk om de getroffen bewoners te herhuisvesten tot ze weer hun intrek konden nemen in hun eigen appartement. Op heel korte termijn werd voor alle bewoners een oplossing gevonden, onder andere in samenwerking met het OCMW.

Ons Onderdak ondernam tegelijkertijd de nodige stappen om het gebouw zo snel mogelijk opnieuw bewoonbaar te maken. De minst getroffen woningen werden helemaal schoongemaakt en in overleg met de brandweer werden ook de nodige maatregelen getroffen inzake veiligheid. Daardoor is het toegangs- en woonverbod opgeheven voor het grootste deel van het appartement. Zeven woningen blijven wel onbewoonwaar. Voor die appartementen die zwaarder zijn beschadigd, wordt een openbare aanbesteding uitgeschreven. Eenmaal een aannemer is aangeduid, kunnen de herstellingswerken aanvatten. Geschat wordt dat de overige bewoners binnen tien maanden weer hun intrek kunnen nemen in residentie De Sterre.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier