Dedecker haalt slag thuis: Middelkerkenaars kunnen naar Oostende voor vaccin

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker.©Luc Cassiman Luc Cassiman
Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker.©Luc Cassiman Luc Cassiman
Paul Bruneel

De inwoners van Middelkerke zullen zich niet naar Veurne moeten verplaatsen om zich te laten vaccineren. Er is een akkoord tussen de Middelkerkse burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) en burgemeester van Oostende Bart Tommelein (open VLD), na bemiddeling door gouverneur Carl Decaluwé. Dat houdt in dat de Middelkerkenaars gevaccineerd kunnen worden in Kursaal Oostende.

Eerder vandaag had Dedecker al laten weten dat het niet kon dat zijn inwoners naar Veurne zouden moeten trekken, gezien de grote afstand en de slechte verbinding met het openbaar vervoer. Gouverneur Decaluwé had donderdagavond laten weten dat er naast Veurne ook een vaccinatiecentrum komt in Diksmuide. Voor de Middelkerkenaars is er nu dus de oplossing dankzij de overeenkomst tussen de beide burgemeesters.

Dedecker liet al weten heel tevreden te zijn met het compromis dat hij sloot met Tommelein. Toch vindt hij het nog absurd dat inwoners van de Middelkerkse plattelandsgemeenten die aanleunen bij Diksmuide niet naar Diksmuide mogen om zich te laten vaccineren, maar naar Oostende moeten. Ook Bart Tommelein liet al weten tevreden te zijn dat hij de Middelkerkenaars kan helpen en dat Oostende er klaar voor zal zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier