Decoratiezaak Atelier Twee houdt videocontact met klanten

Francine Jansseune en Astrid Van Pamele. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In nauwelijks enkele maanden tijd dwarsboomt het coronavirus al twee keer de plannen van Francine Janseune en Astrid Van Pamele, de uitbaatsters van decoratie- en lederwarenzaak Atelier Twee. Maar de dames blijven niet bij de pakken zitten en voorzien videocontact met hun klanten.

Francine Janseune en Astrid Van Pamele openden in mei dit jaar de deuren van Atelier Twee in de Langestraat, een zaak die zich toelegt op decoratie en lederwaren. Astrid ontfermt zich onder de noemer ‘meli et melo’ over de decoratie, met nu ook een aanbod parfums, terwijl Francine in de zaak zelf, zichtbaar voor de klanten, lederwaren zoals geldbeugeltjes en handtassen vervaardigt. De dames werkten beiden eerder jarenlang in loondienst in de privésector maar voelden het alsmaar meer kriebelen om met hun creativiteit zelfstandig aan de slag te gaan. Het idee was en is nog altijd om zoveel mogelijk met kwalitatieve en duurzame materialen te werken.

Een mooi plan, maar toen barstte de coronacrisis in maart volledig los. Francine en Astrid hadden hun zaak net halverwege die maand willen opstarten. “Uiteindelijk hebben we moeten wachten tot 12 mei om de deuren van onze nieuwe zaak te openen”, vertelt Astrid.

Klantenbinding

“Het is natuurlijk jammer dat we nu opnieuw moeten sluiten, maar in die tussenperiode is het al bij al wel goed gelopen. In de zomer hadden we veel passanten die binnenkwamen én we hebben intussen ook wel al een mooi vast cliënteel opgebouwd. Funshopping blijft wel belangrijk voor ons en dat is sterk afhankelijk van de stand van zaken in de coronacrisis. Toen de maatregelen strenger werden, merkten we een dip in de verkoop maar na enkele dagen verbeterde het weer. Ook de horeca is belangrijk. Met een gesloten horeca hebben we veel minder volk.”

Contact onderhouden

Maar Francine en Astrid blijven niet bij de pakken zitten. Ze organiseerden al de mogelijkheid om online of telefonisch producten te bestellen, toen de regering het mogelijk maakte dat klanten in de winkels producten konden afhalen. “Het is voor ons heel belangrijk om in contact te blijven met de klanten”, zegt Francine. “We hebben een goede band en willen die houden. Toen het nieuws bekend werd dat alle niet-essentiële winkels moesten sluiten, kregen we spontaan heel wat berichtjes en telefoontjes van klanten die ons goede moed wensten. We willen nu nog een stapje verder gaan en werken met een videoverbinding om onze klanten te begeleiden bij hun bestellingen. Zeker voor de lederwaren, zoals de handtassen, is dat interessant. Ik zal gebruikmaken van Facetime of andere onlinevideoverbindingen om bijvoorbeeld de kleuren te tonen en alle mogelijke opties om de handtas dan te gaan vervaardigen.” “En ik kan zo het aanbod decoratie nog beter tonen aan de klanten. En ja, naar het eindejaar toe voorzien we zeker mooie verpakte geschenkjes”, besluit Astrid.

Alle info en bestellingen op www.meli-et-melo.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier