Deceuninck-Quick Step huurt volledig hotel af voor trainingskamp in Italië

Deceuninck-Quick Step gaat van 6 tot 23 juli op hoogtestage naar het Italiaanse San Pellegrino, in de buurt van het zwaar door het coronavirus getroffen Bergamo. © belga
Redactie KW

Deceuninck-Quick Step gaat van 6 tot 23 juli op hoogtestage naar het Italiaanse San Pellegrino, in de buurt van het zwaar door het coronavirus getroffen Bergamo. De ploeg van Lampaert en co zal er een volledig hotel afhuren.

Deceuninck-Quick Step bereidt zich volop voor op het zeer bijzondere wielernajaar. Over twee weken houdt het Belgische WorldTour-team een trainingskamp in de Ardennen en van 6 tot 23 juli op hoogtestage naar het Italiaanse San Pellegrino, in de buurt van het zwaar door het coronavirus getroffen Bergamo. Dat bevestigde algemeen manager Patrick Lefevere zondag bij De Zevende Dag.

Deceuninck-Quick Step was eerder van plan om haar team op te delen in bubbels, naargelang het wedstrijdprogramma. Daar stapt Patrick Lefevere nu van af. “We gaan met z’n allen op hoogtestage en huren in San Pellegrino een volledig hotel af. Als er dan een besmetting is, zijn we zo tenminste zeker dat de besmetting van binnen de ploeg komt.”

Lefevere zal zijn renners vanaf komende week ook beginnen te testen op het coronavirus, gaf hij aan. Zijn team huurde een camper en installeerde die aan de service course van het team in Wevelgem. De renners zullen daar de komende dagen getest worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier