Debuutsingle Mervyn uit Brugge minstens met één maand uitgesteld door polsbreuk

Het ongeluk blijft Mervyn achtervolgen. Na de lockdown nu een gips. © PADI/Nicole
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Mervyn alias Mervyn Deblaere uit Brugge keek uit naar vrijdag 11 september. Dan zou immers de release gebeuren van zijn allereerste Nederlandstalige single. Helaas werd hij geconfronteerd met tegenslag, want sinds woensdag 12 augustus zit de jongeman – na een val met zijn fiets – in een stevig gips. Er zit een barst in zijn pols en dus kon men niet verder dan de 20-jarige met zijn linkerarm in een stevig gips inpakken. Adieu photoshoot op donderdag, adieu andere voorbereidingsplannen.

2020 zou het jaar worden van Mervyn, maar de tegenslag blijft hem maar achtervolgen. Het was voorzien dat hij in het voorjaar in de studio zou duiken om samen met een producer nieuwe liedjes te schrijven. Het zag er goed uit, maar plots was de lockdown daar en verdwenen de plannen voor de eerste opnames voor weken in de koelkast. Een eerste single tegen de zomervakantie was dus al niet meer mogelijk, want het was pas na de lockdown dat Mervyn zijn woning kon verlaten om een bezoek te brengen aan zijn producer. Er volgden enkele dagen van schrijfsessies. Beide partijen waren heel blij met de resultaten. Inderdaad, resultaten, want Mervyn keerde naar huis terug met niet één, twee of drie nieuwe liedjes, maar wel met vier nieuwe songs. Welke nieuwkomer in muziekland start met een nieuw nummer ? Welke nieuwkomer focust zich op nieuwe songs en niet op covers die iedereen al beu is gehoord ?

“Ja, ik wil… zanger worden”, zei Mervyn tegen zijn familie, toen hij vorig jaar over zijn plannen sprak. De familie zag dat niet direct zitten, want wie in muziekland wil er nu nog investeren in een zangcarrière ? Na de lockdown is dat inderdaad nog een belangrijkere vraag geworden, want platenfirma’s zijn op dat moment zeker niet op zoek naar nieuw talent, omdat er nu eenmaal geen geld op overschot is. Iedere euro die platenfirma’s nu kunnen verdienen zullen naar eigen projecten gaan, die ook al lang on hold stonden. Maar Mervyn zette door en zei : “Ik weet het wel. ‘t Klinkt gek, maar ik zing nu eenmaal graag. En waarom zou ik mijn droom niet mogen proberen waar te maken ? Marco Borsato zingt ‘Dromen zijn bedrog’, maar niet alle dromen zijn bedrog. Er komen ook wel eens dromen uit. Mijn papa had misschien liever dat ik voetballer of wielrenner was geworden, maar ook in deze sporten beginnen er tientallen eraan. Er zijn echter maar een beperkt aantal voetballers en wielrenners die er hun beroep kunnen van maken. Als artiest is dat net zo. De weg is lang en hobbelig, de weg zal met ups en downs zijn, maar toch wil ik het proberen. Lukt het na één, twee of drie jaar, dan zal ik trots zijn. Lukt het niet, dan moet ik mij toch niets verwijten want ik probeerde het met eigen nummers, alhoewel ik in mijn repertoire ook een aantal covers zal steken om toch een volwaardig optreden te kunnen geven.”

Mervyn – de zoon van Sacha van De Frietfarm in Brugge en de tweelingbroer van Luiz van Frietuurtje in Oedelem – heeft als beginnend artiest toch geen geluk, want er was niet enkel de lockdown. “In de nacht van vrijdag op zaterdag reed ik met mijn fiets naar huis. Plots ging mijn voorlicht niet”, vertelt Mervyn. “Ik besloot van er even wat aan te prutsen, terwijl ik inderdaad aan het rijden was. Enkele seconden later vloog ik over mijn stuur en lag ik op de grond. Natuurlijk was ik geschrokken, maar toch geraakte ik nog tot bij mijn oma die in Oostkamp woont en waar ik ging overnachten. Pas daar kreeg ik hevige pijn in mijn linkerarm. De volgende ochtend zat ik in de spoed van Sint-Lucas in Brugge, waar ze vreesden dat er een barst zat in mijn linkerpols. Op de foto’s kon men het niet duidelijk zien, omdat mijn arm was gezwollen. Ik kreeg een voorlopig gips aan. In de voorbije dagen had ik geen pijn, zodat ik dacht dat het zou meevallen en dat ik helemaal niet meer in het gips zou moeten. Woensdagnamiddag werd ik terug verwacht in de kliniek. Ze vroegen hoe het was en ik zei opgewekt : alles okee. Na een grondig onderzoek vernam ik dat er een barst in mijn linkerpols zat en dat men niet verder kon dan mijn arm direct in het gips te steken. Ik moet voor vier à zes weken een gips dragen. Dat is een grote streep door mijn rekening. Op donderdag (vandaag, padi) lag er een photoshoot vast voor mijn single en in de komende weken stonden er nog enkele belangrijke afspraken vast. Dit heb ik nu allemaal moeten annuleren. Adieu ook release op vrijdag 11 september. Mijn eerste single zal wellicht al met één maand vertraging uitkomen. Maarkom, dat is nu niet het ergste. Er gebeuren ergere dingen in het leven. Maar ondanks de plotse lockdown en nu mijn gips geef ik toch de moed niet op om nog dit jaar mijn eerste single uit te brengen”, besluit Mervyn. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.