Deborah en Melissa maken muurschilderij van 12 meter voor zaak in Zulte

Deborah en Melissa aan het werk aan het schilderij.© CLL
Deborah en Melissa aan het werk aan het schilderij.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De Dadizeelse Deborah Depoorter maakt met haar bedrijf decoratieve muurschilderijen. Toen ze vanuit Zulte een uitzonderlijke vraag kreeg van een handelaar, wist ze dat ze hulp zou nodig hebben. Ze zocht en vond die bij de Meense Melissa Bertolino en samen trokken ze met hun verfkwast ten aanval. “Een project van 12 meter lang en een paar meter hoog? Dat is niet alledaags”, klinkt het enthousiast.

Deborah, die zich met haar bedrijf Studio Wall-It heeft gespecialiseerd in het aanbrengen van decoratieve muurschilderijen, heeft al enkele jaren ervaring achter de kiezen. “Toch werd me nog nooit gevraagd om een project van dergelijke afmetingen te realiseren”, klinkt het. “Die man heeft een speciaalzaak in vintage objecten en nu de zaak gesloten was tijdens de lockdown, wilde hij een frisse toets in zijn zaak. Hij beschikte over een enorme muur van 12 meter lang en enkele meters hoog en daar wilde hij een vintage-stijl schilderij op .”

Girl Power

De artieste werd op die manier geconfronteerd met een werk dat gigantisch groot moest worden. “Alleen zou dit onmogelijk zijn geweest, dus via via leerde ik Melissa kennen. Zij is ook actief in de wereld van decoratieve muurschilderijen, maar ook zij had nog nooit met dergelijke afmetingen te maken gehad. We staken de koppen samen en dankzij onze brute girl power brachten we het tot een goed einde. Het werd een erg bijzondere ervaring, waar we niet werkten met een schetsblok en een trapladder, maar met projectoren en stellingen.”

Smaakt naar meer

De klik tussen beide dames en ondernemingen zat goed en ook de uitdaging van dergelijke projecten viel in de smaak zo blijkt. “Met gebundelde krachten kunnen we nu natuurlijk de stap zetten naar bedrijven, ondernemingen die vaak ook in grote gebouwen zijn geïnstalleerd”, sluit Deborah af. “Wie weet kunnen we dus in de toekomst nog grotere oppervlaktes van een uniek muurschilderij gaan voorzien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier