Met Verse Vis gaan de initiatiefnemers op zoek naar de eerste naam voor Leffingeleuren, het driedaags festival dat volgend jaar op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september geprogrammeerd staat. "Ons concours staat open voor alle jonge bands van wie minstens de helft van de leden in West- of Oost-Vlaanderen woont en die hun muziek live brengen. Er zijn geen genrebeperkingen", zegt Lode Pauwels, coördinator van muziekclub De Zwerver.

Twintig jaar geleden werd Verse Vis in het leven geroepen om een speelkans te bieden aan jong en lokaal talent. Aanleiding toen was de opening van de gloednieuwe Zaal De Zwerver. De formule bleef al die jaren grotendeels ongewijzigd. Tijdens de eerste edities was het nog een wedstrijd voor bands én dj's, maar de formule werd bijgestuurd. Enkel live-acts mochten nog intekenen. Dit voorjaar werd eenmalig de thema-wedstrijd De Zwaarste Editie op het getouw gezet, met Highkick Wizzard uit de Westhoek als primussen.

"Doorheen de jaren waren er een pak sterke en interessante winnaars die vaak ook internationale bekendheid verworven", vervolgt Pauwels. The Van Jets zijn ongetwijfeld de bekendste winnaars, maar ook dirk., SHHT, The Spectors en Tomàn legden nadien een mooi parcours af. Andere winnaars of finalisten die het vermelden waard zijn: Umm, Uncle Wellington, Mickey Doyle (intussen Mooneye), Frie Maline en Alpha Whale.

De hoofdprijs voor de winnaar van de juryprijs van Verse Vis is een spot op het hoofdpodium van Leffingeleuren, ter waarde van 500 euro. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, goed voor een concert in Café De Zwerver in de reeks Rough Diamonds, ook dit optreden heeft een waarde van 500 euro.

Wie voor Verse Vis zijn kans wil wagen, heeft tot vrijdag 1 februari 2019 de tijd om geluidsopnamen en een bijbehorende biografie door te sturen naar de organisatoren.

(svv)

Met Verse Vis gaan de initiatiefnemers op zoek naar de eerste naam voor Leffingeleuren, het driedaags festival dat volgend jaar op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september geprogrammeerd staat. "Ons concours staat open voor alle jonge bands van wie minstens de helft van de leden in West- of Oost-Vlaanderen woont en die hun muziek live brengen. Er zijn geen genrebeperkingen", zegt Lode Pauwels, coördinator van muziekclub De Zwerver.Twintig jaar geleden werd Verse Vis in het leven geroepen om een speelkans te bieden aan jong en lokaal talent. Aanleiding toen was de opening van de gloednieuwe Zaal De Zwerver. De formule bleef al die jaren grotendeels ongewijzigd. Tijdens de eerste edities was het nog een wedstrijd voor bands én dj's, maar de formule werd bijgestuurd. Enkel live-acts mochten nog intekenen. Dit voorjaar werd eenmalig de thema-wedstrijd De Zwaarste Editie op het getouw gezet, met Highkick Wizzard uit de Westhoek als primussen."Doorheen de jaren waren er een pak sterke en interessante winnaars die vaak ook internationale bekendheid verworven", vervolgt Pauwels. The Van Jets zijn ongetwijfeld de bekendste winnaars, maar ook dirk., SHHT, The Spectors en Tomàn legden nadien een mooi parcours af. Andere winnaars of finalisten die het vermelden waard zijn: Umm, Uncle Wellington, Mickey Doyle (intussen Mooneye), Frie Maline en Alpha Whale.De hoofdprijs voor de winnaar van de juryprijs van Verse Vis is een spot op het hoofdpodium van Leffingeleuren, ter waarde van 500 euro. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, goed voor een concert in Café De Zwerver in de reeks Rough Diamonds, ook dit optreden heeft een waarde van 500 euro.Wie voor Verse Vis zijn kans wil wagen, heeft tot vrijdag 1 februari 2019 de tijd om geluidsopnamen en een bijbehorende biografie door te sturen naar de organisatoren.(svv)