De Zwemkom opent de deuren op 23 januari

Het nieuwe zwembad is 'klaar om erin te springen'. Schepen Geert Breughe bij het recreatieve deel dat vooral veel jonge Wevelgemse gezinnen zal plezieren. © SLW
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad werd het gebruiksreglement voor het nieuwe zwembad goedgekeurd. Vooral baantjeszwemmers en de jongste bezoekers zullen er een zwembad op maat vinden. Opvallend is dat kinderen jonger dan zes jaar gratis mogen zwemmen en dat het zwembad ook op zondag open zal zijn. De officiële opening is gepland op 23 januari.

Zoals ondertussen genoegzaam bekend is krijgt het nieuwe zwembad in de Menenstraat de naam ‘De Zwemkom’. Ook geweten is dat het gebouwd werd met extra aandacht voor Wevelgemse gezinnen met jonge kinderen, baantjeszwemmers, verenigingen en scholen. Dat heeft zich vertaald in de prijszetting en openingsuren die vorige vrijdag door de gemeenteraad werden goedgekeurd.

Kleuters zwemmen gratis

“Het is wellicht uniek dat alle Wevelgemse kinderen jonger dan zes jaar gratis van het zwembad mogen gebruik maken”, zegt schepen van sport Geert Breughe (CD&V). “Ook nieuw is dat we een onderscheid maken tussen inwoners en zwemmers van buiten de gemeente. Die laatsten betalen iets meer. En sport- of baantjeszwemmers zwemmen goedkoper naarmate ze meer komen zwemmen.”

Een standaard ticket kost vier euro, voor kinderen tussen zes en twaalf kost een zwembeurt twee euro. Tien beurtenkaarten kosten respectievelijk 30 en 15 euro. Badgasten van buiten de gemeente betalen iets meer. Wie nog beurten over heeft op zijn huidige tienbeurtenkaart zal die kunnen inwisselen bij de sportdienst.

Ook open op zondag

De Zwemkom zal wekelijks gedurende 60 uur open zijn, dat is de helft meer dan momenteel. Opvallend is dat het zwembad ook op zondag de deuren opent, zowel in de voor- als namiddag. “Op dinsdag en donderdag is het bad doorlopend open voor baantjeszwemmers”, vervolgt schepen Breughe. “En dit vanaf 6:30 uur ‘s morgens.

Op woensdag en vrijdag is dat vanaf 12 uur. De recreatieve zone stellen we open op de momenten die passen in de meeste gezinsagenda’s. Dat is ‘s avonds, op woensdagnamiddag en in het weekend. Daarnaast is de recreatieve zone van het zwembad tijdens schoolvakanties de hele dag open, behalve op maandag, de sluitingsdag.”

Op maandag is het bad enkel open voor verenigingen en scholen. Voor de scholen zijn twee leslokalen voorzien. Wanneer twee groepen met dezelfde bus reist, kan de ene groep les volgen terwijl de andere groep zwemt.

Op schema

“De coronacrisis heeft slechts een beperkte impact heeft gehad op de timing van de bouw”, aldus Geert Breughe. “Op 13 november werd het gebouw opgeleverd en nu kunnen de gemeentelijke diensten hun intrek beginnen voorbereiden. Op zaterdag 23 januari volgt de officiële opening in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Ben Weyts.”

Alle tarieven en openingsuren vind je op wevelgem.be/zwembad2021

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier