Het Rode Kruis voorziet 900 vrijwilligers voor de zorgbibliotheken. Zij trekken naar de kamers van de bewoners waarbij ze informeren of ze een boek willen uitlenen. Heel wat senioren voelen zich vaak eenzaam en kunnen genieten van een babbeltje.

Dankzij een mooie gift van de brouwerij Leffe van 131.136 euro konden intussen al dertig nieuwe uitleenpunten opgestart worden in Vlaanderen. Het Brugse Mintus woonzorgcentrum Minnewater is nu de 400ste geworden. Daar is de Brugse OCMW-voorzitter Dirk De fauw fier op. Hij hoopt dat heel wat senioren een boek zullen uitlenen. Het helpt hen ook vaak om de dag door te komen en nog interessante zaken te lezen over hun stad waar ze opgegroeid en gewoond hebben.

(SR/foto if)

Het Rode Kruis voorziet 900 vrijwilligers voor de zorgbibliotheken. Zij trekken naar de kamers van de bewoners waarbij ze informeren of ze een boek willen uitlenen. Heel wat senioren voelen zich vaak eenzaam en kunnen genieten van een babbeltje. Dankzij een mooie gift van de brouwerij Leffe van 131.136 euro konden intussen al dertig nieuwe uitleenpunten opgestart worden in Vlaanderen. Het Brugse Mintus woonzorgcentrum Minnewater is nu de 400ste geworden. Daar is de Brugse OCMW-voorzitter Dirk De fauw fier op. Hij hoopt dat heel wat senioren een boek zullen uitlenen. Het helpt hen ook vaak om de dag door te komen en nog interessante zaken te lezen over hun stad waar ze opgegroeid en gewoond hebben. (SR/foto if)