De Zonnewende bereidt veilige bezoekregeling voor

De Zonnewende hoopt, onder strikte voorwaarden, opnieuw bezoek te kunnen toelaten. © foto Luc
Redactie KW

Momenteel is bezoek in woon-zorgcentra nog niet toegelaten, maar verwacht wordt dat dat verbod, na het vervullen van heel wat voorwaarden, in de loop van de tweede helft van mei kan worden opgeheven. Woonzorgcentrum De Zonnewende bereidt alvast een veilige bezoekregeling voor.

Directeur Mieke Van Acker: “De Zonnewende werd geselecteerd door de overheid om alle medewerkers te testen op covid-19 en hierbij valt er werkelijk supergoed nieuws te melden: alle medewerkers testten negatief! Dit geeft ons een extra duw om er nog meer dan 100% tegen aan te gaan en om De Zonnewende volledig coronavrij te houden.”

De geleverde inspanningen om de medewerkers bij te scholen en te duiden op het belang van de correcte voorzorgsmaatregelen (wassen van handen, dragen van de juiste mondmaskers, correct toepassen van het dragen van handschoenen en ander beschermingsmaterialen, het ontsmetten van contactpunten en materialen,…) hebben duidelijk resultaat opgeleverd.

Bezoekregeling

“We zijn nu alvast proactief gestart met een interne werkgroep (het Outbreak Management Team) die de diverse voorwaarden en mogelijkheden voor een veilige bezoekregeling uitwerkt. Als we hiermee klaar zijn, kunnen we bezoek stelselmatig toelaten onder strikte voorwaarden. Het bezoek zal dan in verschillende fases toegelaten worden afhankelijk van hoe de epidemie evolueert. Een exacte datum kunnen we nog niet geven. Behalve de evolutie in de komende twee weken, moeten we ook de richtlijnen van de overheid afwachten”, besluit Mieke Van Acker. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier