De Zonnegloed verwelkomt nieuw lammetje Tasaa

Tasaa stelt het goed in het dierenopvangcentrum.© GF
Tasaa stelt het goed in het dierenopvangcentrum.© GF
Redactie KW

In dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren werd een lammetje geboren en dat is volgens zaakvoerder Karel Ackaert zeer uitzonderlijk.

“Kweken doen we namelijk niet, omdat het soms over zwaar getraumatiseerde dieren gaat en ze niet zelf voor hun jongen kunnen zorgen. Het gaat ook meestal over groeps- of familiedieren. En wat moet er dan met die jongen gebeuren als ze niet in de groep toegelaten worden of gedood worden bij de geboorte, omdat de moeder er geen weg mee weet? Elk dier dat hier geboren wordt, is eigenlijk ook een plaatsje minder voor dieren die helemaal geen thuis hebben of nergens anders terecht kunnen. Kweken doen we dus niet”, zegt Karel.

“Er kunnen natuurlijk wel drachtige dieren binnenkomen en zo hebben we af en toe, zeer zelden toch eens een jong. Dat vinden we dan wel stiekem leuk. Zo was één van de manenschapen, die bij ons is binnengebracht, drachtig. Afgelopen weekend is ze bevallen. Het lammetje kreeg de naam Tasaa. Het geslacht is nog niet gekend. We wachten nog een beetje tot het diertje ouder is. De manenschapen zijn afkomstig van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 en de strengere dierentuinwetgevingen de deuren moest sluiten.”

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier