De zomerbubbel van Piet Kesteloot: “Genoeg mogelijkheden om het thuis leuk te maken”

Piet in Bas-Congo. © gf
Redactie KW

Voor Piet Kesteloot zit reizen naar het buitenland er dit jaar niet meer in. Normaal vertrok hij op 19 juli met enkele vrienden voor drie weken naar India, maar de coronapandemie trok daar een dikke streep door. “De vakantie wordt nu het uitgelezen moment om alles eens op orde te zetten”, zegt hij droog.

Piet Kesteloot (42) trok indertijd naar het VTI Kortrijk en Harelbeke en genoot een opleiding bij Protheus Kortrijk. Hij is administratief medewerker dienst burgerzaken in het stadhuis van Waregem. “Daar kent men mij als grote fan van het koningshuis waarvoor ik al eens een dagje verlof durf nemen”, lacht Piet. Vanwaar die interesse komt weet Piet niet. “Thuis is er niemand zo uitgesproken koningsfan als ik.”

Piet volgt de koninklijke familie al 29 jaar.Hij is ook lid van verschillende organisaties binnen de pastorale eenheid De Jordaan en de lokale gemeenschap Sint-Salvator, waar hij onder meer het missiefeest mee organiseert.

Piet houdt ook van reizen. Zo was hij vorig jaar in Bas Congo en dit jaar zou de reis richting India gaan. “We waren al enkele maanden bezig met die reis te organiseren tot de coronacrisis toesloeg. Begin maart hadden we nog hoop, maar hoe verder we kwamen hoe duidelijker het werd dat het beter was onze reis te annuleren. Uiteindelijk kregen we eind mei bericht van het reisbureau dat onze vluchten geannuleerd waren. Het spreekt voor zich dat deze bestemming in de huidige situatie geen aanrader is voor een vakantie. Spijtig, maar hopelijk volgend jaar beter. Vakantie in het buitenland is nu niet meer aan de orde, maar er zijn genoeg plekjes dicht bij huis waar je even kan ontspannen of vertoeven.”

Nationale feestdag

Volgens Piet bood de periode van de lockdown wel al veel mogelijkheden. “Om dingen te doen en karweitjes uit te voeren die reeds lang moesten gedaan zijn. Er zijn genoeg zaken die je kan doen, waar je tijdens het werkjaar weinig of geen tijd voor hebt. De vakantie is dan het uitgelezen moment om alles eens op orde te zetten”, vertelt Piet.

“Bij de pastorale eenheid De Jordaan zijn genoeg zaken administratief af te handelen. Ook thuis is er altijd iets te doen. Ik kan doen waar ik zin in heb en waar ik nu ook tijd voor heb. Bijvoorbeeld mijn tientallen fotoalbums bijwerken en mijn collectie foto’s van het koningshuis ordenen.”

Een uitstap naar Brussel voor de nationale feestdag staat jaarlijks met stip genoteerd in Piet zijn agenda. “Als royalist ben ik die dag nergens te bespeuren in Harelbeke. De voorbije drie jaar kon ik echter niet gaan omdat we telkens die periode in het buitenland waren. Nu ben ik wel thuis maar of ik dit jaar opnieuw met mijn royaltyvrienden naar Brussel trek, weet ik nog niet. Eerlijk gezegd, met de huidige omstandigheden denk ik van rustig thuis te blijven. Een gelegenheid om eens het Te Deum bij te wonen in onze Sint-Salvatorkerk.”

“Vervelen zal ik me niet doen, er zijn genoeg mogelijkheden om het thuis ook aangenaam en leuk te maken”, vertelt Piet. “Hopelijk is het de komende weken mooi weer om eens gezellig op een terras af te spreken met vrienden. Na drie weken uitgerust terug aan de slag kunnen gaan en hopelijk in 2021 richting India kunnen trekken, daar hoop ik op.”

De favorieten

“Een stukje eten en eens een terrasje doen met familie of vrienden behoort deze ‘speciale’ zomer zeker tot de mogelijkheden. Denk maar aan de pop-up-bar Vilaro langs de Leieboorden met een leuk terras, pal aan het water.”

“Ik hou er ook van om eens op de fiets te springen en een toertje te rijden, al dan niet langs de Leie of in de landelijke deelgemeenten.”

“Ik hou ook van korte of lange wandelingen. Mijn voorkeur gaat uit naar het provinciaal domein De Gavers. Je kan er uren rondlopen en het ligt hier op wandelafstand (lacht).”

“Als ik het dichter bij huis moet zoeken en dat is dan letterlijk is het bij ons thuis. We hebben thuis een favoriet plekje in onze eigen tuin. We hebben er nu meer tijd voor om er echt van te genieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier