De Zilverberg wil de warmste berg worden

Van links naar rechts: Kurt Vanden Bussche, Stefan Dedrie, Liesbeth Bogaert, Fabian Vermeulen, Trui Stragier, Anje Vanden Bussche, Lucia Denoo, Sabien Nuitten, Fabienne Vercruysse, Ann Roelens, Kurt Derodder, Heidi Minne en Rik Decadt. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Drie jaar geleden organiseerden enkele Zilverbergse vrienden voor het eerst ‘De Warmste Berg’ voor het goede doel. Ze slaagden er toen in om de hele wijk te mobiliseren én een mooie som te verzamelen. Op zondag 8 december organiseren ze een tweede editie en willen ze nog beter doen.

De tweede editie van ‘De Warmste Berg’ vindt op zondag 8 december in en rond De Zilverlink plaats. De organisatie is opnieuw in handen van Silver for Life, een vriendengroep van 22 mensen, allen verbonden aan De Zilverberg. “In 2016 vond de eerste editie plaats, de aanleiding was toen een goede vriend die tegen kanker streed. Het was een onderdeel van de vele acties die werden georganiseerd in kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Op enkele weken tijd hebben we toen bergen werk verzet om uiteindelijk meer dan 7.000 euro in te zamelen. Dat was een ongelofelijk bedrag, zeker op zo’n korte tijd, maar we herinneren ons vooral de verbondenheid die we toen gevoeld hebben. We zijn er toen in geslaagd om de hele wijk te mobiliseren”, vertelt Rik Decadt, een van de initiatiefnemers.

Enkele maanden later kreeg de vriendengroep een zware klap te verwerken. “Onze vriend is jammer genoeg in augustus 2017 overleden, waardoor we de organisatie van een tweede editie niet direct zagen zitten. Ook vorig jaar was het nog te pril”, horen we van Kurt Vanden Bussche. “Aanvankelijk hadden we ook dit jaar geen plannen om iets op poten te zetten, tot we hoorden dat Music for Life dit jaar naar Kortrijk kwam.”

Laagdrempelig

“We gaan verder op de ingeslagen weg van de eerste editie, met dat verschil dat we er nu al in augustus aan begonnen zijn”, lacht Rik. “Drie jaar geleden kwam het evenement traag op gang, maar was het in de namiddag wel zoeken naar een plaatsje. Dit jaar willen we al van ‘s ochtends vroeg een aangename drukte. We beginnen daarom al om 7.30 uur met een ontbijt. Het is meteen ook de enige activiteit waar je moet voor inschrijven. De rest van de dag willen we zo laagdrempelig mogelijk houden. Wie zin heeft om langs te komen, is meer dan welkom!”

“Om het volk wat te spreiden, hebben we vanaf 11 uur een fotozoektocht. Tijdens deze wandeling ontdek je misschien plekken van de Zilverberg waar je nog nooit bent geweest. Daarnaast kunnen mensen geld geven voor de ‘live jukebox’, kaarten voor pralines, petanquen voor picon of een cadeautje vissen in de visput. Het belangrijkste is om de mensen samen te brengen en echt de warmste berg te zijn, maar daarnaast willen we natuurlijk ook een mooi bedrag verzamelen voor de Warmste Week. We willen sowieso meer, maar een bedrag plakken we er niet op!” De vrienden willen met de activiteit drie goede doelen steunen uit de regio: Warriors against cancer, Spierziekten Vlaanderen en ‘t Ferm.

Alle info en inschrijven via www.dewarmsteberg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier