De Zesse pakt uit met Après Soleil Party in Tielt: “Nu ook de zomer in stijl afsluiten”

We herkennen achteraan v.l.n.r. Jonas Desmet, Bob Danneels, Nathalie Plettinck, Charissa Landuyt en Jochen Lefevre. Vooraan zien we Valerie Braeckevelt en Christophe Volpato. © SDT
Redactie KW

De Zesse, een samenwerking tussen horecazaken uit Tielt, sluit op zaterdag 21 september de zomer af met een Après Soleil Party. Na hun geslaagde Après Ski Party begin dit jaar willen ze de Tieltse Markt nog eens op z’n grondvesten doen daveren.

“In de zomer van 2018 ontstond de samenwerking van De Zesse voor het WK voetbal, toen we op een groot scherm de wedstrijden van de Rode Duivels uitzonden”, aldus Valerie Braeckevelt van restaurant Piadza. “Daarna organiseerden we in februari 2019 een heuse après-skiparty op de Markt van Tielt. De bedoeling van dat evenement was om de winter in stijl af te sluiten. Na wat brainstormen vonden we het dan ook een goed idee om de zomer ook mooi af te ronden. Op die manier is de Après Soleil Party ontstaan.”

Zomerse drankjes

Dat event vindt plaats op zaterdag 21 september van 19 tot 2 uur. “Net zoals op de après-skiparty zullen er eetgelegenheden te vinden zijn voor zij die van al dat feesten honger zouden krijgen. We hebben een frietmobiel voorzien, die naast frietjes ook voor de nodige snacks zal zorgen”, vertelt Valerie. “Bij een Après Soleil Party horen natuurlijk ook zomerse drankjes. Daarom zal er een cocktailbar zijn met mojito’s van eigen makelij. Bovendien voorzien we ook een cava- en rosébar. Voor de bierliefhebbers zullen er enkele lokale biertjes te verkrijgen zijn. En last but not least: we hebben ook gedacht aan de BOB’s. Zo zullen er ook tal van alcoholvrije drankjes in de aanbieding zijn.”

Zomers tintje in outfit

“Omdat we mikken op de iets rijpere jeugd, waarmee ik 18+ bedoel, hebben we gekozen voor een dj-duo die de doelgroep aan het dansen kan brengen. Les Frères Extra Ordinaires zijn van alle markten thuis en zien het volledig zitten om de Markt van Tielt nog eens goed op z’n kop te zetten. Daarnaast hebben we helemaal geen schrik van het weer. Op de après-skiparty viel de regen met bakken uit de lucht, maar dat hield de feestgangers allesbehalve tegen. Uiteraard hopen we dit keer wel op betere weersomstandigheden. Bovendien moedigen we de feestgangers aan om een zomers tintje aan hun outfit toe te voegen. Denk maar aan een gekke zonnebril of zwembandjes.”

Het verkeer zal van het event niet al te veel hinder ondervinden. “Alle handelaars zullen vlot bereikbaar blijven. Het verkeer dat uit de Kortrijkstraat komt, zal naar links gestuurd worden, net zoals het verkeer dat uit de Bruggestraat komt.”

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier