De Zeeparel in running om Strafste School van Vlaanderen te worden

Ook in Middelkerke probeerden de leerlingen de jury te overtuigen. © Luc Cassiman
Paul Bruneel

MNM, de jongerenzender van VRT, was vanmorgen te gast in De Zeeparel in Middelkerke. De school werd immers genomineerd om De Strafste School van Vlaanderen te worden.

Of De Zeeparel ook deze titel effectief zal binnenhalen, komen de MNM-luisteraars te weten op 29 oktober. De wedstrijd wordt al voor de elfde maal georganiseerd door de VRT-zender MNM. Er liepen heel wat aanvragen binnen, maar slechts 15 scholen werden uitgekozen, waaronder twee West-Vlaamse scholen. SJI in Tielt en De Zeeparel in Middelkerke.

Zingen, dansen en acteren

De jury met MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts hield net als Zita Wouters en Lisa De Coster ook halt in Middelkerke. De leerlingen van De Zeeparel kregen een uur lang de tijd om de jury te overtuigen en te tonen wat ze elke dag doen en daarom ook de titel van De Strafste School verdienen.

Ze deden dit onder meer door te zingen, te dansen en te acteren. De jury was vol lof over de prestaties die geleverd werden door de leerlingen. Straks tussen 16 en 18 uur is er nog de radioshow van aan het jeugdhuis De Paravang in Middelkerke met een dj-set van dj Tola OG, de winnaar van de MNM start to DJ 2021.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.