De Zandring wil geen snelheidsduivels en vrachtwagens meer

De nieuwjaarsreceptie van De Zandring stond in het kader van de mobiliteit. © LV
Redactie KW

Met nieuwe borden op de invalswegen willen de inwoners van de Zandring (Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat) in Adegem de automobilisten er op wijzen dat ze zich aan de snelheidsvoorschriften moeten houden en dat zware vrachtwagens er niet welkom zijn. De actie krijgt de steun van burgemeester Bart Van Hulle. Voor het probleem van de vrachtwagens is er een oplossing in de maak.

Dit jaar waren de snelheidsduivels en zware vrachtwagens de belangrijkste onderwerpen tijdens de nieuwjaarsdrink van de Zandring. Volgens Kaat Vermeulen, voorzitter van het buurtcomité houden verschillende automobilisten zich niet aan de maximumsnelheid. Een van de aanwezigen merkte op dat in de eerste plaats de inwoners van de wijk zelf het goede voorbeeld moeten geven.

Geen dag zonder zware vrachtwagens

De Zandring paalt aan het industrieterrein en er bestaat in de wijk een tonnagebeperking. Volgens voorzitter Vermeulen gaat er geen dag voorbij dat er toch zware vrachtwagens door de wijk rijden. Volgens burgemeester Bart Van Hulle zal het probleem van de zware vrachtwagen zichzelf oplossen. Op het einde van dit jaar wordt begonnen met de aanleg van het nieuwe industrieterrein dat aan de Ringbaan paalt. In die plannen is een poorteffect tussen de Ringbaan en het nieuwe industrieterrein voorzien. Dat poorteffect zal er voor zorgen dat de vrachtwagens uit de wijk blijven.

Burgemeester Van Hulle had ook goed nieuws voor het fietspad dat voorzien wordt in de Krommewege en de Ringbaan. Voor dat project zal er de komende jaren geld worden voorzien. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier