De wensen en voornemens van bekend Brugge

Romina Paret. © Instagram
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het is weer zover: die tijd van het jaar om elkaar ‘het beste’ te wensen en jezelf onder druk te zetten met onrealistische goede voornemens. Of geloof je echt dat je voortaan meer zult sporten en minder snoepen? Wij polsten bij zes bekende Bruggelingen naar hún wensen en voornemens voor 2019.

Romina Paret (Boer zkt. Vrouw): “Snel terug bij Jan”

Bij haar deelname aan het VTM-programma Boer Zoekt Vrouw sloeg Romina Paret uit Dudzele de meest populaire boer sinds de start van het programma aan de haak: boer Jan uit Australië. Het waren haar vriendinnen die haar overtuigden om zich in te schrijven voor ‘boer zoekt vrouw – de wereld rond’. Ze vertelden Romina dat ze in de eerste aflevering een mooie boer hadden gezien, die wel eens iets voor haar zou kunnen zijn. “En mijn vriendinnen hadden dus gelijk! Ik heb 2019 op een speciale manier mogen inzetten. Namelijk in het verre Australië met Jan, mijn nieuwe liefde”, vertelt Romina. “Ik hoop dat dit jaar mijn dierbaren en mezelf veel liefde en genegenheid brengt. En dat we ten volle mogen genieten van de kleine dingen. Vervolgens hoop ik dat ik, na mijn terugkomst in België, Jan niet te lang zal moeten missen en dat we zo snel mogelijk terug herenigd zullen zijn. Ik wens iedereen veel warmte en een goede gezondheid.” (PDV)

Marec (cartoonist): “Leve blijheid en vrijheid”

Marec.
Marec.© Davy Coghe

Marc De Cloedt, bij het brede publiek beter bekend als cartoonist Marec, loopt niet echt warm voor het begrip goede voornemens. Ver vooruitkijken is ook al niet echt iets voor hem. “Ik heb vorig jaar nogal veel plannen gemaakt en misschien moet ik me in het nieuwe jaar eens bezighouden met dié plannen”, lacht Marec.

“Dat zal al heel wat zijn. Ik wil bijvoorbeeld samen met mijn kompaan Pieter Aspe onze boekhandel/koffiehuis De Loge in de Sint-Jakobsstraat voort uitbouwen, want dat loopt toch erg goed. Ik wil ook graag weer een stripverhaal uitbrengen samen met Pieter. Voorts neem ik me ook voor om me ook in het nieuwe jaar verder te baseren op het nieuws om liefst wat vrolijkheid te brengen met mijn cartoons, want het slechte nieuws lijkt echt wel marktleider te worden. En ik zal mijn slechte gewoontes – roken, drinken,… vrolijk voortzetten. Leve de vrijheid en de blijheid!” (PDV)

Romanie Schotte (ex-Miss België): “In vorm blijven”

Romanie Schotte.
Romanie Schotte.© Davy Coghe

“Goede voornemens? daar heb ik eigenlijk nog niet zoveel over nagedacht”, aldus voormalig Miss België Romanie Schotte. “Ik zal wel in het nieuwe jaar ook wat proberen te sporten want ik het vind het persoonlijk, en ook voor mijn opdrachten als model, wel belangrijk om goed in vorm te blijven. Voorts hoop ik ook dat het goed mag blijven gaan met mijn studies marketing. Doordat ik van richting ben veranderd, heb ik mijn eerste jaar eigenlijk in een half jaar afgelegd. Dat was best wel heftig, maar ik ben er toch in geslaagd. Nu ben ik toch bezig aan mijn tweede jaar. Ik moet binnenkort ook stage doen en ik zou graag een stageplaats krijgen bij de bekende motivatiespreker Carl Van de Velde; ik kijk erg naar hem op en hoop er veel van te kunnen leren. Vanaf eind januari zal ik dat normaal gezien opnieuw kunnen combineren met meer werk als fotomodel want dan komen de nieuwe collecties uit.” (PDV)

Dominique Persoone (The Chocolate Line): “Meer genieten”

Dominique Persoone.
Dominique Persoone.© Davy Coghe

“Mijn goede voornemen voor dit jaar is om iets meer te gaan genieten”, zegt Dominique Persoone. “Ik heb al heel veel gewerkt, vind ik. En er is toch iets meer in het leven dan werken alleen, hé. Zeker nu ik 50 ben geworden en al heel wat mensen om me heen heb zien sterven, neem ik me voor om meer van het leven te gaan profiteren. Mijn zoon zal stilaan ook in de zaak komen en dat stelt me ook wel een beetje gerust. Hij studeert marketing en management, maar combineert dat met de opleiding tot chocolatier. Bovendien leert hij ook Spaans, dus dat is zeker ook interessant, gezien onze plantage in Zuid-Amerika. Zelf heb ik wel wat mooie projecten op stapel staan voor dit jaar. Ik ga met het team vooral veel expedities doen. Zo gaan we samen naar de plantage in Mexico en ik plan ook nog een reis naar Tokyo waar we demonstraties gaan geven. En dan gaan we ook nog een expeditie doen in Congo! Met stoppen met roken en drinken ga ik nog een beetje wachten…” (PDV)

Liesa Naert (actrice): “Mijn eigen radioprogramma”

Liesa Naert.
Liesa Naert.© Davy Coghe

Liesa Naert, dezer dagen te zien in het derde seizoen van ‘Eigen Kweek’ op Eén, heeft een pak goede voornemens. “Minstens twee keer per week yoga, zo vaak mogelijk met de fiets in plaats van de auto en op tijd gaan slapen”, steekt onze columniste van wal. “Maar ook weekendactiviteiten met de kinderen voorbereiden, om concreet te kunnen antwoorden op de vraag ‘wat gaan we doen vandaag?’. Werk maken van mijn plannen voor een podcast, minder suiker eten en eindelijk de Lotto winnen.”

Professioneel staan Liesa het komende jaar enkele interessante uitdagingen te wachten. “Ik zal voor de eerste keer meespelen in een musical: Roodkapje”, vertelt de naar Gent uitgeweken Brugse. Liesa vertolkt in de musical de rol van de gemene wolvin Tina. “Maar ik kijk ook uit naar Boze Dromen: een radioprogramma dat ik ga maken. Het wordt een filosofisch praatprogramma met steengoede alternatieve platen.” (TV)

Wim Lybaert (presentator en West-Vlaams Ambassadeur): “Dag per dag bekijken”

Wim Lybaert.
Wim Lybaert.© Davy Coghe

“De begrippen oudejaarsavond en Nieuwjaar betekenen eigenlijk erg weinig voor mij”, bekent programmamaker en West-Vlaams Ambassadeur Wim Lybaert. “De laatste 13 à 14 jaar vier ik dat eigenlijk nauwelijks tot niet. Voor de kinderen doen we dan wel iets en probeer ik tot middernacht op te blijven, maar ik ga zeker niet het huis uit om dat te vieren. Ik ga doorheen het jaar wel geregeld op stap en ik maak zeker graag plezier, maar om per se op oudejaarsavond te gaan feesten, dat hoeft voor mij echt niet. Daarbij aansluitend doe ik ook niet aan goede voornemens. Goede voornemens maken in januari om dan in februari al te merken dat ze niet haalbaar zijn, wat heeft dat voor zin? Ik probeer liever dag per dag te bekijken en mooie, leuke dingen te doen. Zo ben ik nu bezig met de tweede reeks van mijn programma De Columbus en met mijn team zal ik dan beginnen brainstormen over een nieuw tv-programma om in de zomer op te nemen.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier