De week van De fauw: Brugse burgemeester alweer druk aan het werk

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse burgemeester Dirk De fauw maakte deze week zijn publiek wederoptreden, met de voorstelling van het toeristisch relanceplan in het stadhuis én het drinken van een Brugse Zot in restaurant Sint-Joris op de Markt. “Mijn eerste biertje na de aanslag, al moet ik bekennen dat ik thuis al wat wijn geproefd heb”, zei de burgemeester. We konden zijn agenda inzien en reconstrueerden zijn eerdste, drukk werkweek.

“De grandioze reacties van de Bruggelingen doen mij echt deugd. Zij geven mij de kracht om door te gaan en weer te werken”, zei burgemeester Dirk De fauw deze week op het terras van restaurant Sint-Joris bij Philippe De Roos en zijn dochter Enid. Ondanks zijn familienaam is Philippe De Roos een grote fan van de Brugse burgemeester. Hij is een van de weinige overgebleven echte Brugse middenstanders op de Markt, want we vernamen dat de familie Deloof Huyze Die Maene overgelaten hebben aan een Syriër met een heus horeca-imperium.

Onder het waakzaam oog van een under cover agent genoot Dirk De fauw van een Brugse zot: “Een biertje helpt tegen de ontsteking van mijn wonde in de hals”, knipoogde de burgemeester. Naar eigene zeggen voelt hij zich veilig – anders zou hij er de brui aan geven. “Maar korpschef Dirk Van Nuffel vond het raadzaam om een politieman in burger met mij mee te sturen….”, zegt de burgemeester. De vele steunbetuigingen van de Bruggelingen deden hem zichtbaar deugd en geven hem de energie om opnieuw te werken. De eerste week na de aanslag werkte Dirk de fauw nog van thuis uit, sedert maandag geeft hij opnieuw volop gas. Er wordt wel eens gezegd dat het burgemeesterschap van Brugge zwaarder is dan een ministerpost. Oordeelt zelf, Dirk De fauw gunde ons een blik in zijn agenda..

Maandag 29 juni

8 uur : AZ St.Jan Brugge – Controle bij dokter Decoster voor zijn halswonde. 9.30 uur: Oostkamp – voorzitten van het burgemeestersoverleg voor de regio Brugge. 11.30 uur: Stadhuis – persconferentie over relanceplan toerisme. 12.15 uur: bezoek op de markt van Brugge Restaurant Sint-Joris ter ondersteuning van horeca en toerisme. 14 uur: thuis – bezoek van Hans Vanaecke en Charles De Ketelaere (Club Brugge). 16 uur: stadhuis Brugge – Overleg met de top van administratie Stad Brugge. 17.30 uur: stadhuis Brugge – overleg met de WVI over bedrijventerreinen Brugge. 18.15 uur: overleg met mobiliteit en politie. 19 uur: thuis – wondverzorging door thuisverpleging. 20 uur: busparking katelijne – drive-in proclamatie van de Frères.

Dinsdag 30 juni

8.30 uur: informatiemoment voor personeel MBZ over gesprekken met de haven van Antwerpen. 11 uur: viering van 100 jarige Georgette Ide in het WZC Minnewater. 11.45 uur : persmoment over kleinschalige zomerevennementen in tuin van Gezellehuis Rolweg. 14.30 uur: persmoment bij de MUG-Heli AZ Sint-Jan, schenking van Dela. 18.30 uur – 23.45 uur : Digitale gemeenteraad.

Woensdag 1 juli

9 uur – Baron Ruzettelaan – Raad van Bestuur WVI. 11.15 uur persmoment nieuw speelplein Astridpark. 12 uur Directiecomité Vivendo. 14.30 uur; Cercle Brugge op bezoek. 16 uur: Zeebrugge – persmoment Zon Zee Zorgeloos. 17 uur: bezoek aan huis. 18 uur: wondverzorging door verpleegkundige.

Donderdag 2 juli

8 uur AZ. St.Jan: controle wonde door dr. Decoster. 9 uur – 12 uur : Agendacomité: voorbereiding van schepencollege van 6 juli met top administratie. 13.30 uur : naar Bredene voor uitreiking Blue Flag samen met minister Zuhal Demir. 16 uur: Bespreking MBZ over onderhandeling met Antwerpen. 17 uur: extra vergadering van Raad van Bestuur MBZ. 18 uur: persmoment MBZ. 19 uur – 24 uur : studeren voor het behalen van diploma van Bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken .

Vrijdag 2 juli

7.30 uur:vertrek naar Brussel voor dagopleiding en examen. 22 uur: thuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier