https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘De Warmste Week’ komt in 2023 naar Brugge

De ‘Warmste Week’ in 2019 in Kortrijk. © (Foto BELGA)
Redactie KW

Recent maakte de VRT bekend dat ‘De Warmste Week’ dit jaar zal plaatsvinden in Mechelen. Deze jaarlijkse solidariteitsactie brengt heel wat mensen op de been om geld in te zamelen voor goede doelen en om sociale projecten te ondersteunen.

De voorbije maanden onderhandelde burgemeester Dirk De fauw met de VRT om de komende jaren dit evenement naar Brugge te halen. Met succes, want in 2023 strijkt ‘De Warmste Week’ in Brugge neer. “Dat Brugge een warme stad is, hoeft geen betoog”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Tijdens de coronacrisis hebben we gezien dat de Bruggelingen zeer solidair met elkaar omgingen. Een initiatief als ‘De Warmste Week’ hoort dan ook perfect thuis in onze stad. Van bij de start van de legislatuur hebben we een duidelijke boodschap naar voren geschoven: iedereen telt mee, van zeer jong tot zeer oud. Met deze actie zetten we dit straks nog eens extra in de verf.”

“Bovendien is ‘De Warmste Week’ ook de ideale gelegenheid om Brugge nog eens nationaal in de kijker te plaatsen. Onder meer met het WK wielrennen, de terugkeer van de start van de Ronde van Vlaanderen en de organisatie van de Zoute Grand Prix tonen we dat Brugge een dynamische stad is en alles in haar mars heeft om grote evenementen tot een succesverhaal te maken waar iedereen kan mee van genieten”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.