De Warmste Thuis verkoopt soep voor de Warmste Week in Lendelede

Medewerkers van het Sociaal Thuis op het Dorpsplein verkopen vier vrijdagen lang eigenbereide soep in de raadzaal van het OCMW. De opbrengst gaat naar de vzw ‘Saying Goodbye’, een vereniging van vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die geconfronteerd worden met het verlies van een dierbare.

V.l.n.r. Anne-Florence Bruneel, Hanne Veys, ClaudineTack, Leen Vanderstichele en Veerle Devos. (Foto CLY)

“We wilden met het Sociaal Thuis iets doen voor de Warmste Week van Studio Brussel”, zegt maatschappelijk werker Veerle Devos. “Maar we wilden het ook niet alleen beperken tot de medewerkers van het OCMW maar het volledige gemeentepersoneel erbij betrekken. We vroegen iedereen voor welke organisatie we iets wilden doen en de dienst van onze poetsvrouwen stelde de vzw Saying Goodbye’ voor, een vereniging die haar zetel in Bissegem heeft, niet zover hier vandaan. Ze helpen mensen (kinderen en volwassenen) die een dierbare verloren zijn via allerlei activiteiten: ontmoetingsdagen, daguitstappen, vormingsdagen, rouwkampen, enz…” De werkgroep die de actie voor de Warmste week – De Warmste Thuis, soep tussen 12 en 13 uur – uitwerkte bestaat uit: Hanne Veys, Claudine Tack, Anne-Florence Bruneel, Leen Vanderstichele en Veerle Devos.

“Met de werkgroep verkopen we 6 vrijdagen in november en december (nu nog op 23 en 30 november en 7 en 14 december) tussen 12 en 13 uur verse soep in de raadzaal van het OCMW in het Sociaal Thuis. Soep die we zelf bereiden met overschotten van de veilinggroeten en van de lokale boeren. We verkopen de soep tegen 2,50 euro per kop. Een liter soep in een fles kan je vooraf bestellen tegen 6 euro (ocmw@lendelede.be). We staan ook met een stand met soep en croque monsieurs op de kerstcorrida van 15 december. En we dachten er even aan een ‘Ladies Night’ te organiseren, maar dat doet Femma al op 29 november in Maelstede in Kuurne.”

“De dames die daar naartoe gaan kunnen ook bij ons soep bestellen via een bestelbon van hun organisatie. Hopelijk kunnen we de komende weken heel wat euro’s binnenhalen voor de vzw Saying Goodbye.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.