De Warmste IJspiste ligt (natuurlijk) in Kortrijk

Bijna 500 mensen kwamen kijken naar de wel heel bijzondere wedstrijd. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De ijskoude temperaturen van de ijspiste in Kortrijk maakten even plaats voor de warme gloed van De Warmste Week. De mensen van De Piste organiseerden niet een, maar vijf acties tegelijkertijd op en rond de schaatsbaan. Een heuse ijshockeymatch was de kers op de taart.

“Ik heb op dit moment nog geen idee hoeveel mensen precies hier binnen zijn maar ik denk dat we met het cijfer 500 niet eens gaan overdrijven“. Marie Joye, de dame aan het roer van de schaatsbaan, heeft duidelijk meer dan voldoende werk voor de boeg. “Vandaag organiseerden we vijf activiteiten” gaat ze verder. “Doorheen de dag was er De Warmste Plaat, De warmste Schaatsdag, Schaatsen for life en zelfs een Tasting for life. Deze avond volgende dan de apotheose met een ijshockeymatch op hoog niveau”.

De wedstrijd lokte heel wat kijklustigen maar moest bijna worden geannuleerd. “Normaliter speelden onze jongens van de Cortryck Spurs tegen een ploeg uit Luik maar die slaagden er niet in genoeg spelers te verzamelen” gaat Marie verder. “Winst met forfait, dat was niet iets wat we vandaag konden accepteren dus we spraken onze volledige contactenlijst aan. We stelden op die manier een All-Stars team samen, een ploeg van spelers uit verschillende ploegen die vandaag, voor het goede doel, als 1 groep het ijs op trokken“.

Marie Joye.
Marie Joye.© CL

Vijf acties waarvan de opbrengst naar vier verschillende organisaties gaat. “Een deel van het geld wordt geschonken aan Beweging tegen Geweld vzw” sluit Marie af. “Een familielid van iemand van onze club kwam om het leven in erg tragische en gewelddadige omstandigheden. Dat zorgt ervoor dat deze vzw ons erg nauw aan het hart ligt. Daarnaast zullen ook de MS Liga, Dierenasiel De Leiestreek en Sportaround VZW mogen rekenen op een leuke cheque afkomstig van de schaatsbaan. Hoe ijs niet altijd ijskoud hoeft te zijn”.

(CL)