De Wara in Waardame gaat terug open: “Een leven als cafébaas zie ik wel zitten”

Gerry De Witte en Pietro Verkerke. © GST
Redactie KW

Op zaterdag 27 april gaat de Café De Wara in de Beekstraat in Waardamme officieel terug open met Gerry De Witte (44) en Pietro Verkerke (43), beiden uit Beernem achter de toog.

Pietro heeft in een ver verleden al de nodige horeca ervaring in Gent opgedaan, maar werkt nog in de Carrefour van Oedelem en zal in bijberoep zijn vriend bijstaan in de Ware.

Gerry was tot voor kort werkzaam als vrachtwagenbestuurder bij Van Heede en IVBO, maar zag een leven op de baan steeds minder en minder zitten. “Ik deed het al iets meer dan 20 jaar. Door alle drukte op de baan is er zoveel veranderd dat ik het een beetje beu ben met de vrachtwagen”, weet hij te vertellen. “In mijn leven heb ik heel wat tijd doorgebracht voor de toog en het leven van cafébaas is iets dat ik wel zag zitten. We zijn dan via via op de Wara gevallen en hebben met drankencentrale Reso een overeenkomst bereikt.”

In eerste instantie zal er niet veel veranderen aan het concept van de Wara. Het blijft een zuiver café. “Wel zijn we volop bezig met plannen om op korte termijn terug meer verenigingsleven in de Wara te brengen”, aldus Pietro. “Zo wordt de spaarkas opgestart en gaan we een Tapbiljart club oprichten. Daarnaast zijn we van plan om er hier een Blauw-Zwart club lokaal van te maken en zal er veel sport op de twee schermen te zien zijn tijdens de openingsuren.”

Openingsweekend

Voor de opening hebben Gerry en Pietro een optreden voorzien van de Verloren Diva’s. De drie Brugse heren die op zaterdag 27 april een optreden geven met de beste schlagers en meezingers doorspekt met de nodige humor.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier