De Waaiberg Gits zwaait Linda Dewitte uit

Van Links naar rechts op de foto:Nathalie P., Elizabeth D, Patrick VDK, Linda D., David S., Maaike M., Patrick D en Thomas M. (foto EVG)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Linda Dewitte gaat met pensioen na 37 jaar gewerkt te hebben in De Waaiberg, een plaats waar mensen met een meervoudige beperking een thuis vinden. Linda werkte er als opvoedster-begeleidster en deed haar job met hart en ziel. De collega’s van Linda en de bewoners van De Waaiberg zwaaiden haar vorige week uit.

“Het zorgen voor iemand zit écht in mijn bloed. Ik hield van de variatie in mijn werk. Zowel helpen aankleden als uitstapjes maken met hen, zat in mijn takenpakket. Sommige dagdagelijkse taken zijn voor de bewoners moeilijk om helemaal alleen te doen en dan helpen wij waar nodig. Sommige bewoners gaan ook werken in een van onze ateliers en dan zorgen wij dat ze op tijd op hun werk zijn”, vertelt Linda Dewitte.

“Mijn hulp aan de bewoners was geslaagd wanneer ik ze kon doen lachen. Elk mens heeft humor nodig en ik lach zelf ook graag. Daarnaast vind ik een familiale sfeer heel belangrijk. De leuke collega’s hier dragen daar allemaal toe bij”, gaat Linda verder.

Actief blijven

“Ik ben van plan om actief bezig te blijven en ga zeker nog op bezoek komen bij de bewoners. Misschien word ik hier wel vrijwilliger. Vooral Patrick, ook wel ‘Bolleke’ genoemd, die ik jarenlang intens begeleid heb, wil ik zeker nog terugzien. Daarnaast ben ik van plan om te genieten van de kinderen en kleinkinderen”, besluit Linda.

Collega Audrey vult aan dat ze nog steeds op zoek zijn naar nieuwe collega’s om onder andere Linda’s plaats in te vullen.

“Op 14 september werd hier een jobdag gehouden omdat we moeilijk onze vacatures kunnen invullen. Misschien worden mensen afgeschrikt door de onregelmatige uren maar je krijgt zoveel van de bewoners terug.”

“We wilden met de jobdag vooral mensen tonen wat de job inhoudt want het is echt een fantastisch beroep met gevarieerde taken in een leuk team”, aldus Audrey De Geeter, opvoedster/begeleidster bij De Waaiberg. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier