De Voetjes lopen 100 km tegen kanker

Redactie KW

Jeroen Rondelez, Hannes Matthieu, Dominick Vankeirsbilk en Henk Casteleyn vormen samen De Voetjes. Voor het tweede jaar op rij zetten zij zich in voor de 100km run van Kom Op Tegen Kanker, een loopevenement waarin een team van vier personen samen 100 km loopt.

“Elk van ons loopt een bepaalde afstand, zelf loop ik de 40 km”, vertelt Jeroen. “Hannes neemt de 30 km voor zijn rekening, Dominick gaar voor de 20 km en nieuwkomer Henk loopt de laatste 10 km. Het leuke aan deze loop is dat we samen aankomen. Eerst vertrekt diegene die het hoogste aantal km loopt en daarna sluiten de anderen die minder kilometers lopen een voor een aan.”

Tombola

Dit jaar vindt de loop plaats in Knokke-Heist. Voorwaarde om te mogen starten is dat het team minstens 2.500 euro voor Kom op tegen Kanker inzamelt. “Vorig jaar kregen we – dankzij onze sponsors en een aantal activiteiten – de som van 3.630 euro bijeen, dit jaar zitten we al aan meer dan 5.000 euro”, vertelt Dominick. “We stonden op de kerstmarkt van Beerst Int Wit, onze snoepverkoop met daaraan gekoppeld een tombola was een enorm succes – de bekendmaking van de winnaars gebeurt op 22 februari op onze facebookpagina – en dit jaar hadden we op zaterdag 8 februari nog iets nieuws: een eetfestijn Met de Voetjes onder tafel, het laatste evenement van onze campagne dat volledig uitverkocht was. Op 22 maart is komt voor ons de kers op de taart: de 100 km run.”

De Voetjes merken dat het draagvlak voor Kom op tegen Kanker zeer groot is. “Daarom vinden wij het belangrijk ons in te zetten voor deze organisatie, die al veel positiefs heeft bijgedragen in de strijd tegen kanker en die dat ook in de toekomst verder moet kunnen blijven doen”, geeft Hannes mee.

Heldenonthaal

Henk Casteleyn neemt dit jaar voor het eerst deel. “Ik ben de nieuwkomer in de groep, maar het spreekt voor zich dat we allemaal fervente lopers zijn”, zegt Henk. “Ik kijk er alvast naar uit. De anderen vertellen dat er een heel bijzonder, enthousiast publiek langs het parcours staat om iedereen aan te moedigen en bij de finish wacht je een heldenonthaal, hartverwarmend!” (ACK)

De Voetjes zijn te volgen op www.de100kmrun.be/team/de-voetjes of via hun facebookpagina De-Voetjes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.