‘De Vliegende Steirt’ wordt Residentie White Corner in Ingelmunster

Eind dit jaar gaat de bekende zaak De Vliegende Steirt op de hoek van de Gentstraat en het Stationsplein tegen de vlakte. Daar komt een nieuwe kleinschalige residentie. In het najaar van 2021 kunnen met wat geluk bewoners al hun intrek nemen in de Residentie White Corner.

Op de hoek van de Gentstraat en het Stationsplein, waar nu nog café De Vliegende Steirt staat, komt volgend jaar Residentie Withe Corner. (Beeld Gimaf)

Op het Stationsplein is er nog heel wat werk aan de winkel om deze omgeving te moderniseren zoals het Marktplein en de Stationsstraat of de overzijde van de Brigandsbrug al werden gemoderniseerd. Met wat geluk begint het gemeentebestuur daar nog deze legislatuur aan, zodat ook dit deel van Ingelmunster er in de toekomst heel mooi zal bijliggen.

Wie wandelt of fietst langs De Vliegende Steirt op de hoek van de Gentstraat en het Stationsplein bemerkt dat dit gebouw sterk verwaarloosd is. Vanaf 2011 hield Bert Sabbe deze zaak open, maar nu staat dit gebouw al een hele periode leeg. Projectontwikkelaar Gimaf uit Ledeberg kocht dit gebouw aan. Eind dit jaar wordt het gebouw afgebroken en in het voorjaar van 2021 beginnen de bouwwerken.

De nieuwe, kleinschalige residentie zal bestaan uit vijf stijlvolle, lichtrijke appartementen met ruime zonnige terrassen en een gelijkvloerse handelsruimte, die onder andere perfect geschikt is voor vrije beroepen.

De appartementen tellen één of twee slaapkamers met zuidgericht terras. De oppervlakte van de appartementen ligt tussen 63 en 106,5 m². Elk appartement beschikt over grote glaspartijen met veel natuurlijk daglicht en een ruim zongericht terras, palend aan de leefruimte en open keuken. Bij het bouwen worden de muren opgetrokken in een bleke steen en wordt gezorgd voor een hoogwaardige afwerking met duurzame materialen en technieken volgens de nieuwste normen. Keuken en badkamer kan men naar eigen smaak inrichten.

Geen garages

Op het gelijkvloers zijn er fietsstaanplaatsen en een afvalberging. De prijzen voor de appartementen variëren tussen 183.400 en 299.300 euro. Er zijn geen garages voorzien. Er is momenteel nog voldoende parkeergelegenheid in de naaste omgeving en hopelijk blijft dat ook zo na de moderniseringswerken aan het Stationsplein.

De Residentie White Corner situeert zich op het Stationsplein en is ideaal als investeringsvastgoed. Door zijn ligging, nabij het station, is dit project perfect gelegen voor treinpendelaars, goed bereikbaar en omringd door winkels, horeca en handel. In het nieuwe gemeentelijk ontwerp voor het Stationsplein wordt dit een echt plein door het beeld van het Marktplein door te trekken, met brede voetpaden, ruimte om te parkeren en terrassen te plaatsen, smallere en rustige wegen. Bussen, treinen, fietsers en automobilisten kunnen elkaar perfect aanvullen. Hopelijk begint het gemeentebestuur daar zoals gepland nog deze bestuursperiode aan, zodat dit deel van Ingelmunster er in de toekomst heel mooi zal bijliggen. (Patrick D.)

Info: geert@lgvast.be, 0479 03 21 64.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.