De Vleugels protesteert op Laan der Loze Beloftes

© (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Ook centrum voor mensen met een verstandelijke beperking De Vleugels in Klerken deed mee aan de nationale actiedag van de zorgsector. Het binnenplein herdoopten ze tot Laan der Loze Beloftes.

“We hebben het onderste uit de kan gehaald in de coronacrisis. Nu willen we dat Wouter Beke over de brug komt”, zegt Martin Lamote, secretaris van de ondernemersraad van De Vleugels. “Er waren 10 procent besparingen gepland in onze sector. We hopen dat dat niet tenietgedaan wordt. We willen ook dat ons loon een beetje omhoog gekrikt wordt zodat het aantrekkelijker wordt om in onze sector te werken. Er wordt veel beloofd, mensen applaudisseren, maar op het terrein verandert er niets. Daarom hebben we dit centrale plein herdoopt tot Laan der Loze Beloftes.”

“De afgelopen maanden waren zwaar voor het zorgpersoneel, ook voor ons hier in De Vleugels”, zegt opvoedster Ilse Degry uit Langemark-Poelkapelle. “Ten eerste omdat het hier constant full house was doordat de bewoners niet naar huis mochten. Het tweede aspect is de emotionele impact. Onze cliënten begrijpen niet wat corona is. Je moet dat eens proberen uit te leggen aan iemand met een verstandelijke beperking. Het verdriet door het gemis van de familie was enorm groot. In het begin mochten ze zelfs geen bezoek ontvangen. We probeerden onze cliënten af te leiden van het gemis en het verdriet door extra activiteiten te organiseren, maar dat is niet hetzelfde dan wanneer ze naar huis zouden mogen.”

“De politici applaudisseren en zeggen dat we goed bezig zijn, maar toch blijven ze de besparingen erdoor duwen”, vervolgt Ilse. “We vragen dus niet dat ze ons een grote zak geld geven, maar dat ze toch op zijn minst de besparingen schrappen. Het zorgpersoneel verdient meer waardering dan een gewoon applausje.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier