De Vlaemsche Stooringhe organiseert fotowedstrijd: “Focus op mooie landschappen in onze eigen regio”

Tweede van rechts staat voorzitter Dimitri Dhondt, tussen de bekroonde foto's. © GDW
Redactie KW

Op 23 september vond de prijsuitreiking plaats van de eerste fotowedstrijd van ‘De Vlaemsche Stooringhe, de lokale vereniging van Cultuurlab Vlaanderen. “Het voornaamste criterium dat we hebben gehanteerd, was een duidelijke link met Waregem of Anzegem”, aldus Dimitri D’Hondt, nationaal voorzitter van Cultuurlab Vlaanderen.

“We mochten meer dan vijftig inzendingen ontvangen, waarvan we de tien beste foto’s hebben laten selecteren door een professionele jury. Die bestond uit kunstschilder Denis De Gloire, schepenen van Cultuur Pietro Iacopucci (Waregem) en Yannick Ducatteeuw (Anzegem) en ikzelf. De makers van de tien mooiste kiekjes werden ten slotte uitgenodigd op de prijsuitreiking om vol spanning te horen wie onze top drie was geworden”, legt Dimitri D’Hondt uit.

De derde plaats ging naar het mooie vergezicht Cargolys, genomen door Karin Steelant. Christiaan Noreilde, die er helaas niet kon bij zijn, werd verkozen op de tweede plaats met zijn foto van De Slekkeput. Nummer één van de avond was Els Gevaert met haar prachtige ‘Paardjes in de weide’.

Els Gevaert – Paardjes in de weide.
Els Gevaert – Paardjes in de weide. © GDW

“Elk van hen konden we blij maken met een prijzenpakket geschonken door stad Waregem, gemeente Anzegem en De Vlaemsche Stooringhe. Karin, Christiaan en Els gaan bovendien automatisch door naar de algemene fotowedstrijd van Cultuurlab Vlaanderen die binnenkort van start gaat en die beelden van over heel Vlaanderen zullen mogen omvatten,” aldus Dimitri.

nieuwe start

“We zijn heel erg blij dat we na deze moeilijke coronaperiode een nieuwe start kunnen nemen. Hoe kunnen we dat beter doen dan door de mooiste plekjes van onze eigen omgeving te zoeken en deze te delen met elkaar? Dit was de voornaamste insteek van onze wedstrijd. Tot onze grote vreugde is dit voortreffelijk gelukt. Het enige puntje van kritiek van de jury was dat er in Waregem en Anzegem niet echt veel fotografen waren die de rebelse kant op wilden gaan. Maar dat maakten de ingezonden beelden er alvast niet minder mooi op,” lacht Dimitri. (GDW)

Heb je interesse om de tien geselecteerde foto’s te bewonderen? Rep je dan naar Biblab in het oude bibliotheekgebouw in Waregem of kijk op https://www.facebook.com/vlaemschestooringhe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.