De Verborgen Kerstmarkt op Overleie wijkt uit naar Proosdij

De verborgen kerstmarkt op Overleie krijgt dit jaar een nieuwe locatie. © KDS
Redactie KW

Op Overleie vindt komend weekend voor de derde keer De Verborgen Kerstmarkt plaats. “Na twee succesvolle passages in het Oostenrijks Koetshuis, verhuizen we naar de binnentuin van de Proosdij van het Guldensporencollege”, zegt Marniek Kint van het organiserend comité Zomer van Overleie.

De Verborgen Kerstmarkt op Overleie lokte tijdens haar tweedaagse vorig jaar zo’n 5.000 bezoekers. Het grote succes deed de organisatoren nadenken over een mogelijke verhuizing. “Mochten we dit jaar nog groeien in bezoekers, wordt het Koetshuis te klein”, zegt Marniek Kint van comité Zomer van Overleie. “Daarom wijken we uit naar de binnentuin van de Proosdij van het Guldensporencollege Kaai (het vroegere Sint-Amandscollege Noord, red.), een verborgen parel op onze wijk. We zorgen voor een feeërieke aankleding en zullen de kapel verlichten.”

De kerstmarkt biedt een ruim aanbod aan spullen en geschenkjes, vooral gepresenteerd door handelaars van Overleie zelf. “Van mutsen over kaarten tot bloemenkransen, er zal zelfs een interieurspecialist aanwezig die je interieur helemaal ‘kerstproof’ kan maken. Uiteraard zijn er ook lekkere hapjes en hartverwarmende drankjes te verkrijgen.”

Win zeven (!) etentjes

In het kader van De Warmste Week van Studio Brussel kan je plaatjes aanvragen bij de juffen en directeur van de Wielewaalschool, de basisschool Sint-Amandscollege Zuid. “Zij zamelen centen in voor Jakkedoe, de jongerenwerking van Thope, een vereniging waar armen het woord nemen. Op zaterdag is er vanaf 20 uur muziek van dj Santa Claus. Zondag is er een aperitiefmoment met gospel, gevolgd door muzikale caravanmomenten. Verder staat er ook een hottub en is er heel wat animatie voorzien.

Het comité zet zich tijdens de Verborgen Kerstmarkt ook opnieuw in voor de horeca op Overleie. Zowel op zaterdag als zondag verkoopt de kerstman tombolalotjes waarmee je culinair gezien ferm in de prijzen kunt vallen. “De hoofdwinnaar gaat naar huis met een pakket waardebonnen om te spenderen in zeven horecazaken op Overleie. Wie wint, mag dus bij alle zeven zijn voetjes onder de tafel schuiven. Ook de tweede en derde plaats zijn goed voor enkele waardebonnen. Met deze actie willen we onze lokale horeca een duwtje in de rug geven“, besluit Marniek.

(Nikita Vindevogel)

Info: Afspraak op 16 december van 14 tot 20 uur (bar tot 23 uur) en op 17 december van 11 tot 18 uur in de Kollegestraat 8. Meer info: www.zomervanoverleie.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier