De veiligheidsmaatregelen in onze provincie houden aan

Redactie KW

Dat bevestigt provinciegouverneur Carl Decaluwé. De nadruk komt vooral te liggen op de wielerwedstrijd Dwars Door Vlaanderen, die alsnog doorgaat woensdagmiddag.

De luchthavens van Oostende en Wevelgem worden nog altijd beveiligd in het kader van terreurniveau 4. Dat geldt ook voor de haven van Zeebrugge. Zeebrugge kreeg het advies van OCAD om het terreurniveau in havens op niveau 1 te behouden. Voor havens wordt een andere schaal gebruikt dan het nationale terreurniveau. Er wordt op dagelijkse basis nauw samengewerkt met de scheepvaartpolitie, en die inspanningen lopen verder.

Ook aan de grens met Frankrijk zijn er extra controles. Dinsdag hielden vooral Franse ordediensten de grensovergangen in de gaten, woensdag vervoegen de Belgische federale en lokale politiediensten hun collega’s. De meeste inspanningen gaan nu uit naar Dwars Door Vlaanderen. “We hebben dinsdag in overleg met de politiezones en na analyse van OCAD beslist het licht op groen te zetten. Er zijn wel verscherpte controles aan de start- en aankomstplaats“, aldus de gouverneur. Tassen en rugzakken worden gecontroleerd.

Straks E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem?

De start ligt in Roeselare, de eindplaats is Waregem. Er is nog een extra briefing geweest voor alle ploegleiders. Voor andere evenementen, zoals de E3-prijs Harelbeke van vrijdag en Gent-Wevelgem van zondag, worden risicoanalyses opgemaakt. Het belangrijkste daarbij is dat er genoeg politiediensten beschikbaar zijn om de veiligheid van het evenement te garanderen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.