De Valkaart in de ban van het Magisch verbond

© (Foto GST)
Redactie KW

Om hun 10-jarige bestaan in de kijker te zetten stelt het Magisch Verbond, de goochelclub uit Waardamme zijn verjaardagsedite MVX show voor. Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober zijn de voorstellingen geplant in de Valkaart.

Goochelclub Het Magisch Verbond uit Waardamme bestaat dit jaar 10 jaar. Wat begon als een vriendengroepje die maandelijks samenkwamen bij iemand thuis om hun goochelkennis uit te wisselen, groeide in 10 jaar uit tot een erkende goochelvereniging in Vlaanderen. “We hebben al heel wat bereikt in ons 10-jarig bestaan,” zegt voorzitter Tim Afschrift. “Uitverkochte goochelshows, de close-upvoorstelling -Aan Tafel- in de Wara, verbroederingen met andere goochelclubs, medewerking aan het Huis van Alyn in Gent naar aanleiding van het boek Chapeau van Christ en Kobe Van Herwegen, opstart ondersteunt Belgian Magic Federation, erkende vereniging in Oostkamp en veel meer.” Naast de maandelijkse vergadering in Waardamme worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals clubuitstappen, voorbereidingsweekend, goochelshows bezoeken.

“Goochelen en vriendschap staat bij alles wat we doen. Aangezien we een diverse groep zijn is dit zeer belangrijk. Tussen het oudste en jongste lid zit een verschil van meer 30 jaar. Dit is een uitdaging maar tevens ook een verrijking. Maar bij iedereen blijft de passie voor het goochelen belangrijk. De jongeren kunnen heel wat leren van de ervaren leden maar ook de ouderen leren heel wat van het moderne goochelen van onze jongeren. Iedereen merkt dat het goochelen zich aanpast aan deze tijd. Zoals de vele goochelaars die op tv komen en op youtube verschijnen. We zijn blij dat het goochelen in Vlaanderen meer wordt dan het entertainen van kinderen op een feestje. Tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten bespreken niet alleen nieuwtjes uit de goochelwereld maar zijn we ook veel bezig met het uitwisselen van kennis en vaardigheden die met het goochelen te maken hebben. We zien duidelijk dat deze manier van werken zorgt voor een verbetering en een toename voor onze passie in het goochelen.” Weet Tim Afschrift verder te vertellen.

De goochelshows die ze met de club brengen zijn telkens een kers op de taart. Meer dan een jaar geleden werd gestart met de voorbereiding van deze voorstelling. Ze trekken er zelfs een weekend op uit om enkel en alleen bezig te zijn met de show. Normaal gezien brengen ze om de 2 jaar een aanvullende voorstelling. “Enkel vorig jaar maakten we een uitzondering om dit jaar ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren met onze vijfde voorstelling.” Aldus Tim. Omdat de kaartenverkoop telkens zo vlot verliep werd er beslist om meteen een tweede voorstelling van deze editie te plannen. Deze voorstellingen zijn voor hun leden altijd een leuke uitdaging. Sommige mensen zijn gewoon om te goochelen aan tafel en maken speciaal voor deze voorstelling een act op scène. Een aantal van de goochelaars zijn er al bij van in het begin. Zo hebben Tim Afschrift, Laurens Derycke en Tom Talloen alle voorstelling voor, of achter de scène mee gemaakt. Deze keer staat hun nieuwste lid voor het eerst bij Het Magisch Verbond op de scène.

(GST – Foto GST)

MVX gaat door op zaterdag 20 oktober om 20 uur en zondag 21 oktober 2018 om 15u, cc De Valkaart, tickets zijn te verkrijgen via www.mvx2018.be

Meer info: www.magischverbond.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier