De vakantieplannen van burgemeester Bert Maertens (Izegem): “Tot rust komen in Oostenrijk”

De vakantie is voor Bert Maertens ook het ideale moment om tijd te spenderen met zijn dochter Nel. (
De vakantie is voor Bert Maertens ook het ideale moment om tijd te spenderen met zijn dochter Nel. (
Wouter Vander Stricht

Ook de Izegemse burgemeester Bert Maertens (40) hunkert al naar wat vakantie. “Het is het voorbije anderhalf jaar echt druk geweest. Ik trek met mijn dochter Nel en twee bevriende koppels en hun kids voor een weekje naar Oostenrijk.”

Het is al voor het tiende jaar dat Bert Maertens met dezelfde twee koppels op reis gaat. Italië, Portugal, Spanje en Frankrijk fungeerden al als bestemming. “Ondertussen zijn we tien jaar verder en zijn de kinderen uiteraard al flink gegroeid”, zegt de papa van Nel (10). “De kinderen hebben ondertussen ook al de leeftijd bereikt dat ze al zelfstandig iets kunnen doen en dan kunnen wij als ouders rustig genieten van een glaasje wijn. Zorgeloos genieten, daar komt het op neer.”

Familiehotelletje

Het gezelschap trekt naar de buurt van het bekende schansspringoord Garmisch-Partenkirchen.

“We hebben er geboekt in een klein, gezellig familiehotelletje. We hopen uiteraard dat de coronacijfers daar ook goed blijven. Maar we blijven dan ook weg van het massatoerisme.”

Oostenrijk heeft natuurlijk prachtige natuur. “Het is wel de eerste keer in mijn leven dat ik er in de bergen ga wandelen. Maar we kijken er ook al naar uit. En voor de kinderen zijn er ook wateractiviteiten en een avonturenparcours. De kinderen kennen elkaar na al die jaren ook door en door, voor hen is dat ook een zalige tijd.”

De reis staat gepland in een weekje dat eind juli en begin augustus overlapt. “Het is al anderhalf jaar immens druk. Hopelijk valt het wat stil na 21 juli. We zijn dus een weekje op vakantie en voor de rest zie ik wel wat er op me afkomt tijdens de vakantie. Ik hoop hier en daar nog een concertje mee te pikken, maar dat zien we dan wel.”

En ondertussen is de woning van de burgemeester in Emelgem ook één grote bouwwerf. “De hele benedenverdieping is ‘gestript’, ik woon nu boven. Handig is het niet, maar we moeten er door.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier