De vakantie van burgemeester Luc Vannieuwenhuyze

Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze trekt de bergen in.©Wouter Meeus foto WME
Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze trekt de bergen in.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Een weekje de gezonde berglucht opsnuiven in de Alpen, afgewisseld met een weekje relaxen in een vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk: zo ziet de ideale zomervakantie van de Tieltse burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) eruit. “Al ben ik minder fan van zwemmen dan mijn familieleden.”

Even onthaasten na alweer drukke (corona)maanden doet de Tieltse burgervader eind juli en begin augustus. “Traditioneel trek ik de eerste vakantieweek de bergen in. Door de coronacrisis was het lang afwachten of een buitenlandse reis überhaupt mogelijk zou zijn, maar voor ons betekende dat geen al te groot nadeel. Sowieso wacht mijn vrouw – die de reisvoorbereiding op zich neemt – behoorlijk lang om te boeken, tot we zicht hebben op de weersvoorspellingen. Maar doorgaans kiezen we voor het eerste luik van onze vakantie voor de Franse Alpen”, aldus Luc Vannieuwenhuyze.

Geen zwemfan

Dat wordt vanzelfsprekend een actieve vakantie. “Dat klopt, elke dag trekken we de bergen in. Vroeger deden we ook nog meerdaagse tochten, soms in het gezelschap van een gids, maar niet dit jaar.”

Aansluitend rijdt de burgemeester door naar het zuiden van Frankrijk, waar hij en zijn vrouw samen met de kinderen en kleinkinderen een huisje huren. “In tegenstelling tot mijn familieleden ben ik minder fan van zwemmen, maar heerlijk relaxen kan daar natuurlijk ook prima.”

Opdienen op Hulstplein

Normaal bezorgen ook de Tieltse Feesten de burgemeester deze periode nostalgische vakantiegevoelens, maar veel meer dan een braderie behoort dit jaar niet tot de mogelijkheden.

“Jonge Tieltenaren hebben daar wellicht geen weet meer van, maar vroeger werd het feestgebeuren geopend met optredens en vuurwerk op het Hulstplein. Ik woonde daar en maakte deel uit van het feestcomité, zodat ik Tieltenaren, die de sfeer kwamen proeven, die dag van drankjes voorzag”, besluit de Tieltse burgervader. (TVW)