De vakantie van burgemeester Eddy Lust: “Genieten in Provence”

Burgemeester Lust vertrekt met het gezin twee weken naar Frankrijk. (foto SL)
Burgemeester Lust vertrekt met het gezin twee weken naar Frankrijk. (foto SL)
Redactie KW

MENENBurgemeester Eddy Lust (Open VLD) kijkt uit naar een rustiger vakantie dan die van 2020. In juli verblijft hij aan zee. Dan wordt het wat heen en weer rijden tussen Oostduinkerke en Menen. In augustus trekt hij met de familie naar de Provence.

“Mijn vakantie begint eigenlijk op 10 juli”, zegt burgemeester Lust. “Dan vertrekken we naar Oostduinkerke. Een prachtige uitvalsbasis om er te fietsen en te wandelen. Ik ken de regio zeer goed, en natuurlijk kom ik er ook menig Menenaar tegen. Voor mij altijd prettige ontmoetingen.”

“Het is een periode van heen-en-weer rijden tussen Oostduinkerke en Menen. Voor de vergaderingen, voor de schepencolleges. Vanaf de 15e juli wordt het wel iets rustiger op de gemeentediensten, dan gaan we in vakantiemodus. Wat niet wegneemt dat ik veel in de buurt ben. Je zal me zien op Boulevard Solar, ik ben zeker van plan om de Vermandere-tentoonstelling te bezoeken, deel te nemen aan de Picknickbubbels, ik ben aanwezig op de koers op 11 juli en op het Te Deum op 21 juli zowel in Menen als in Lauwe.”

Vroege vogel

Tussen 29 juli en 15 augustus vertoeft burgemeester Lust in het Zuiden, meer bepaald in Salernes in de Provence. Dat is tussen de Gorges de Verdon en de Middellandse zee. Dan wordt het vooral genieten met de hele familie. “Ik huur er een huis waar we twee weken verblijven met de kinderen en kleinkinderen. Boeken lezen is niet aan mij besteed, wel lees ik dagelijks de digitale kranten. Ik blijf op de hoogte. En natuurlijk zijn er de mails, het is nu eenmaal onmogelijk alles los te laten. Toch probeer ik dat ’s morgens vroeg te doen, vooraleer iedereen wakker is. Dan ben ik ondertussen ook al langs geweest bij de bakker.

’s Avonds vind je me vaak aan de potten om te kokkerellen. Dat is een van de liefste dingen die ik doe. Ik doe zelf de inkopen, bij de lokale slager en groenteboer of naar de markt. Tussendoor even in het zwembad springen, kortom die twee weken zijn voor mij genieten en ontspannen.”