De Tunne breidt uit met extra speel- en bergruimte

De stad gaat in zee met architect Frederic Vanhooren. © LIN
Redactie KW

Het gebouw van De Tunne in de Bekestraat wordt gebruikt door de speelpleinwerking en door voetbalploeg Ladies Oudenburg. Het wordt uitgebreid met een extra speelruimte en bergruimte. En het sanitaire gedeelte wordt vernieuwd.

“Dit is een volgende stap in het jeugdbeleid van onze stad. Het huidige lokaal barst uit zijn voegen. Zowel de speelpleinwerking als de voetbalclub zijn vragende partij voor de uitbreiding van het gebouw”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

“De stad gaat in zee met architect Frederic Vanhooren om een extra speelruimte voor De Tunne en een extra bergruimte voor Ladies Oudenburg te realiseren. Deze beperkte ingreep zal een wereld van verschil maken voor hun werkingen. Als stad blijven we verder inzetten op kwalitatieve infrastructuur voor onze verenigingen en clubs.”

Speelinfrastructuur

“De uitbreiding van het jeugdlokaal werd jarenlang beloofd. De realisatie ervan is een volgende stap om het jeugdbeleid in Oudenburg verder op de kaart te zetten. Bovendien blijft het niet enkel bij een vernieuwing van het lokaal. Komende maanden wordt ook de omgeving en de speelinfrastructuur onder de loep genomen“, vult schepen van Jeugd Romina Vanhooren aan.

“Ook aan de jarenlange vraag om de terreinen te omheinen zal worden tegemoet gekomen. De voorbije maanden kreeg KSA-KLJ al nieuwe jeugdlokalen, werd de kindergemeenteraad in het leven geroepen en kregen al enkele speelpleintjes een update. Het is absoluut de ambitie van dit stadsbestuur om onze jongeren kwalitatief te kunnen laten spelen in eigen stad“, aldus nog Romina Vanhooren.

Klaar tegen paasvakantie 2021

De stad investeert 125.000 euro in de renovatie en uitbreiding van het gebouw. Nog deze maand staat de omgevingsaanvraag op de agenda. Als alles goed verloopt, kunnen de werken in november starten.

“Het is de bedoeling dat het gebouw tegen de paasvakantie in gebruik kan worden genomen en de sanitaire ruimte afgewerkt is. Daarna volgen nog de buitenmuren die aan de kant van de speelpleinwerking in meerdere kleuren komen en aan de zijde van de kant van het voetbalveld in blauw en wit, de kleuren van Ladies Oudenburg”, besluit de burgemeester. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier