De Traagheid heropent op woensdag 17 juni

Gasten zijn vanaf 17 juni weer welkom in De Traagheid. © WME
Redactie KW

Gilberte Watté is huisarts maar ook eigenares van De Traagheid in Tielt. Alhoewel sinds maandag 8 juni horecazaken opnieuw de deuren mogen openen, opent Gilberte de deuren van De Traagheid pas op woensdag 17 juni. “Enerzijds omdat we alles perfect veilig willen laten verlopen. Anderzijds werken we met verse producten en het vraagt toch wat tijd om alles te prepareren zoals een fond trekken enzovoort”, klinkt het.

Gilberte Watté kijkt met een dubbel gevoel uit naar de opening. “Aan de ene kant zijn we heel blij om terug klanten te mogen ontvangen maar aan de andere kant zijn we ook angstig omdat we niet weten of de klanten wel zullen terugkomen na de coronaperiode. De reservaties komen wel binnen maar het is niet zo dat onze agenda al volgeboekt is voor de komende weken.”

Voor de meeste horecazaken betekent de heropening ook inboeten op vlak van couverts om het veilig te houden maar niet zo in De Traagheid valt te horen. “We zitten met het restaurant in een oude bioscoopzaal waardoor we heel wat ruimte ter beschikking hebben. Enkel wanneer iedereen op het terras wenst te zitten, zullen we daar één tafel moeten opgeven maar voor de rest zit het dus goed.”

Concept blijft gelijk

“Het concept zoals het voorheen gekend was, als restaurant, bloemen, boeken, evenementen (als dit weer mag), blijft volledig hetzelfde. We zijn echter wel genoodzaakt om de wijnbar te sluiten omdat deze niet op een veilige manier kan worden uitgebaat.”

“In de plaats daarvan gaan we vanaf 1 juli van start met een nieuwe formule. Het zal mogelijk zijn om gezonde afhaalgerechten (lunch, soepen, dessert, …) te bestellen en we streven ernaar om toch iedere dag iets nieuws aan te bieden met de nadruk op gezond. Deze gerechten liggen volledig in de lijn qua smaken en stijl bij wat we in het restaurant doen. Voor de mensen die het nog niet zien zitten om op restaurant te gaan, zal er dus een mogelijkheid zijn om onze sharing menu’s te bestellen en af te halen.”

De ruimte van de wijnbar krijgt een andere bestemming. “Er zullen daar ook boeken en bloemen liggen zodat het wat meer verspreid ligt en misschien kan de ruimte gebruikt worden om mensen te laten aperitieven of te laten genieten van een digestief.”

Als er straks weer evenementen toegelaten zijn, wil De Traagheid een planning klaarhebben. “Samen met Kathleen Vandenhoudt die me hierbij helpt, zijn we alle opties aan het bekijken. Een van de mogelijkheden is om eventueel eerst te dineren en daarna een evenement te laten doorgaan met 50 mensen maar we moeten dit nog allemaal goed bekijken. Het is allemaal niet zo simpel.”

Ten slotte heeft ze voor haar personeel nog een boodschap. “Ik wil ze sowieso bedanken voor hun bijdragen. Zij hebben de kaars brandend gehouden in deze moeilijke periode. Zelfs nu zijn ze bezig om alles proper te maken en aanpassingen te doen om het veilig te houden!” (KM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.