De Toâpe Geraapte zet Belgium’s Got Talent op stelten

De Toâpe Geraapte in Belgium's Got Talent van VTM: van links naar rechts Jeffrey Geyssens, Renaat Allaert, Arne Cools, Thomas Spittael en Philippe De Vlieger. © JS
Johan Sabbe

Torhout Het vijfkoppige dweilorkest van de partyband De Toâpe Geraapte, met Torhoutenaar Renaat Allaert, zet op vrijdag 24 september vanaf 20.35 uur het VTM-programma Belgium’s Got Talent op stelten. Over de muzikale act zelf mag er vooraf niets verklapt worden, maar of het knotsgek wordt? Nog méér dan dat!

De Toâpe Geraapte heeft naast de mobiele band, die straat- en wijkfeesten onveilig maakt, ook een podiumband met acht leden, onder wie Torhoutenaar Rien Deleu als zanger. Maar daar draait het vrijdag op tv niet om. Het zijn de vijf heren in luipaardpak die de show mogen stelen: Arne Cools (42) uit Roeselare (die zingt, plus basdrum en trompet speelt), Philippe De Vlieger (43) uit Boekhoute (bastuba), Thomas Spittael (38) uit Wetteren (kleine trom), Jeffrey Geyssens (41) uit Oostkamp (sax, trombone, blokfluit en backing vocals) en Torhoutenaar Granaat Boem Boem Renaat Allaert (57) uit de Pottebezemstraat, die de elektrische gitaar met liefde beroert.

Dweilorkest dat dweilt met de kraan open

“We hebben dit jaar iets te vieren, want de groep bestaat 20 jaar”, aldus Jeffrey Geyssens, die tot nu in de Ieperse Heerweg in Torhout woonde, maar momenteel naar Oostkamp verhuist. “Hoe kunnen we dat beter doen dan door Belgium’s Got Talent te winnen? (lacht) Met de winst zullen we een motorhome kopen, dat hebben we eendrachtig beslist. Of laten we zeggen dat we alvast de jury willen aanzetten om voor ons te stemmen. En tv-kijkend Vlaanderen! Golden Buzzer, here we come. We geven er een ferme lap op.”

We hebben al 20 jaar leute achter de rug

Jeffrey is net als Philippe en Thomas vanaf het eerste uur lid van De Toâpe Geraapte. “We hebben 20 jaar leute achter de rug”, zegt hij. “En we hopen er nog vele jaren te kunnen bijdoen. We treden op waar we gevraagd worden. Van privéfeesten over festivals en wijkkermissen tot braderieën. We zijn een dweilorkest dat dweilt met de kraan open.” (lacht)

De Toâpe Geraapte heeft jaarlijks een pak optredens, maar een vervelend virus zorgde helaas anderhalf jaar voor de valse noot.

“In die periode was Corona voor ons een biermerk”, klinkt Jeffrey minder vrolijk. “Maar wel eentje met een erg zure smaak. Even op adem komen, deed deugd, maar naarmate de maanden van inactiviteit vorderden, was dat deugddoende er snel vanaf. Een mens kan niet eeuwig e-peritieven.”

Hopen om met de winst een motorhome te kopen

De Toâpe Geraapte treedt graag op speciale plaatsen op. Of dat nu een speedboot is of het dak van een wolkenkrabber, het doet er niet toe. Zelfs het podium van Belgium’s Got Talent is oké.

Iedereen die zich tijdens de uitzending van vrijdag registreert op vtm.be kan op De Toâpe Geraapte stemmen via een interactief menu. Dat kan uitsluitend terwijl de act op tv vertoond wordt. Dus alleen van het begin tot het einde van de auditie. “Help ons aan die motorhome”, smeekt Jeffrey terwijl hij een pokerface opzet. “Doe het voor ons.”

Info: De Toâpe Geraapte

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier