De Toâpe Geraapte spelen op Rhetorika Rocks in Torhout

Bij de ambianceband De Toâpe Geraapte treffen we twee Torhoutenaren aan: aan de toetsen Jeffrey Geyssens en zanger Rien Deleu. © Foto JS
Johan Sabbe

Na een eerste succesvolle editie in 2016 organiseert de koninklijke harmonie Rhetorika voor de tweede maal de concertavond Rhetorika Rocks. Dat gebeurt op zaterdagavond 17 februari in zaal Club de B. Twee lokale bands treden op: eerst The Microwives en dan hoofdact De Toâpe Geraapte.

De deuren gaan open om 19.30 uur en The Microwives starten om 20.15 uur hun optreden. De toegangskaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. De tickets zijn onder meer te koop bij voorzitter Wim Verschelde, 0497 36 68 70, sterkewim@telenet.be, en in de plaatselijke cd-zaak Topdisc op de Markt.

The Microwives zijn een trio, bestaande uit de schoolvriendinnen Lore Vandendriessche uit Beveren-Roeselare, Liesbeth Deneir uit Slypskapelle (Moorslede) en Frauke Desplenter uit Lichtervelde. Allen staan op de drempel om twintig te worden. Ze begeleiden zichzelf op piano, maar voor de rest laten ze hun mooie stemmen het werk doen. Ze zingen covers van bekende popnummers en proberen er zoveel mogelijk een eigen versie van te maken.

The Microwives zijn nog maar enkele maanden bezig, maar het succes laat niet op zich wachten. Hun driestemmige optredens vallen overal flink in de smaak.

Met Torhoutenaren

De Toâpe Geraapte waren ruim een jaar geleden op de stedelijke stadstraktatie te gast en mogen nu op Rhetorika Rocks nog een keertje Torhout muzikaal in vuur en vlam zetten. De zeven heren brengen met plezier een langgerekte medley van feestmuziek. Het gezelschap bestaat al meer dan vijftien jaar, waarvan de laatste drie jaar met Torhoutenaar Rien Deleu als zanger. Nog een tweede stadsgenoot behoort tot de band, met name Jeffrey Geyssens. Hij is de pionier van de De Toâpe Geraapte, want hij stond aan de wieg van de groep. Hij speelt keyboard, trombone en saxofoon.

De set van De Toâpe Geraapte is heel uiteenlopend: van rock tot pure ambiancemuziek. Met populaire nummers, liedjes uit de oude doos, recente hits en zowel zachte als iets hardere nummers. Dat het een stomende set wordt, staat nu al vast. “Wie eens gezellig uit de bol wil gaan, weet waar hij op zaterdagavond 17 februari moet zijn”, zegt Wim Verschelde. (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.