De Tijger onder de sloophamer in Sint-Michiels

Het legendarische dorpscafé De Tijger in Sint-Michiels is dan toch definitief verleden tijd. Er komt een appartementsgebouw met onderin een handelszaak.

© WK

AB InBev, dat De Tijger doorverhuurde, zocht al lang naar een nieuwe uitbater voor het café. De laatste uitbaters namen er hun intrek in augustus 2013, maar gaven er twee jaar later opnieuw de brui aan. Sindsdien stond het café dus alweer zo’n twee jaar leeg. “We zijn nog lange tijd blijven geloven in het potentieel van café De Tijger, maar spijtig genoeg hebben we niemand gevonden die het wou overnemen. Momenteel zijn er gesprekken opgestart met de eigenaar van het pand om de huurovereenkomst te beëindigen”, laat woordvoerder Laure Stuyck van AB InBev weten.

Die eigenaar is Roland Van Maele, de beheerder van NV Het Molenhof en zaakvoerder van Wijnen Van Maele in Sint-Michiels. Hij bevestigt dat De Tijger gesloopt zal worden om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. “Er komen appartementen en onderaan een mooie handelsruimte. Ondertussen is de sloopvergunning aangevraagd, onze NV zal instaan voor de sloop en de nieuwbouw. We zijn tot die overeenkomst gekomen nadat AB InBev, dat het pand van ons huurde, het maar niet doorverhuurd kreeg”, klinkt het. Het openbaar onderzoek loopt tot 29 december, bezwaren moeten voor die datum schriftelijk ingediend worden bij het college van burgemeester en schepenen.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.