De Stekkers maken truien ten voordele van Tordale

Het team van de Stekkers met v.l.n.r.: Mieke Verhelst, Sofie Raon, Virginie Decomble en Elke Boudt. © foto Kurt
Redactie KW

Vorig jaar maakten ze pyjama’s ten voordele van de Pamperbank, dit jaar kozen de zes dames van de Stekkers voor Tordale als hun goede doel tijdens de Warmste week. Dit keer fabriceren ze truien, of op z’n Kortemarks gezegd boajs, voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

“Dit alles is een uit de hand gelopen hobby”, zegt Elke Boudt. “Tijdens een avondje met veel cocktails besloten we om ons een naaimachine aan te schaffen en met stofjes één en ander te fabriceren. We dachten dat het maar een bevlieging zou zijn, maar we begonnen met twee lessen te volgen en leerden de naaikunsten zo aan elkaar. We doopten onze naaiclub de Stekkers. Naast mezelf vind je ook Mieke Verhelst, Sofie Raçon, Kaat Sabbe, Lindsey Vanpoucke en Virginie Decombele terug achter de naaitafel. We komen één keer per maand samen, maar naar aanleiding van de Warmste Week drijven we onze bijeenkomsten wat op.”

Callboaj voor 15 euro

“We besloten om handgemaakte truien te maken en te verkopen ten voordele van Tordale. We noemen ze dan ook graag artisanale boajs. Er is de keuze tussen een blueboaj, een pinkelboaj, een armyboaj, een leopardboaj, een callboaj en een starboaj. Voor een maatje 2 jaar of 4 jaar betaal je 15 euro, de maatjes 6 jaar en 8 jaar gaan de deur uit voor 20 euro, terwijl een boaj maatje 10 jaar of 12 jaar 25 euro kost. Bestellingen kunnen doorgemaild worden naar destekkerskortemark@gmail.com, met vermelding van de naam van de boaj, de maat en het aantal. Overschrijven kan je op rekeningnummer BE09 001 744 366 457. De bestellingen kunnen afgehaald worden in cc De Beuk op 14 december tussen 16 en 20 uur. We hopen een serieus aantal boajs te verkopen en zo tijdens de Warmste Week met een mooi bedrag richting Kortrijk te trekken om onze centen aan Studio Brussel te overhandigen”, aldus Elke.

(Jeffrey Dael)