De Stege mag zich Gezondste Organisatie van Waregem noemen

© gf
Dries Bernaert

De prijzen voor de wedstrijd ‘De Gezondste Organisatie van Waregem’ werden uitgereikt. De Stege haalde goud, het OLV van Lourdes Ziekenhuis ging met zilver naar huis en Atelier Offline en de Waregemse Gordel deelden het brons.

Naast de titel die ze een jaar lang met trots mogen dragen, kregen ze ook een logo en een geldprijs. Goud was goed voor 750 euro, zilver voor 500 euro en brons was 250 euro waard. Dat kunnen ze gebruiken om nog meer in te zetten op gezondheid.

De wedstrijd riep alle Waregemse organisaties op om actie te ondernemen rond gezondheid: rond niet-roken, geestelijke gezondheid of bewegen. De adviesraad Waregem wordt Gezonder koos deze drie thema’s omdat daar heel wat gezondheidswinst te boeken valt. Iedere organisatie die zo een actie organiseerde, kon zich kandidaat stellen om de titel in de wacht te slepen. Met dertien ingediende kandidaturen kreeg de oproep een mooie respons. Bedrijven, scholen, vzw’s, socio-culturele verenigingen… stelden zich kandidaat met een voor een waardevolle projecten.

Zorgboerderij

Tijdens de prijsuitreiking werden alle dertien organisaties op een leuke manier bedankt voor hun inspanningen. Elke organisatie die zich inzet voor het welzijn van de Waregemnaar verdient immers een pluim. De uiteindelijke winnaars zijn De Stege, OLV van Lourdes Ziekenhuis, Atelier Offline en De Waregemse Gordel.

GOUD voor De Stege: zorgboerderij die zinvolle dagbesteding, ezeltherapie, verjaardagsfeestjes, workshops en beleefkampen aanbiedt. In de zomer is er ook een open, aangepaste speeltuin voor kinderen met of zonder beperking. De kinderen leren elkaar in een veilige omgeving kennen en leren samenspelen.

Bij De Stege leren de kinderen elkaar in een veilige omgeving kennen en samenspelen.
Bij De Stege leren de kinderen elkaar in een veilige omgeving kennen en samenspelen.© gf

ZILVER voor OLV van Lourdesziekenhuis: wil een gezonde levensstijl onder de aandacht brengen van medewerkers, hun familieleden en vrienden. Ze organiseerden onder meer start to run, een fietsroute en een pauze-wandeling. Het grootste evenement was hun deelname aan de Levensloop in Kortrijk. Maar liefst 160 personen stapten samen 1.577 kilometer. Daarmee was het doel van ‘1001km naar Lourdes’ ruimschoots behaald.

BRONS voor Atelier Offline: wil een open (werk)plek bieden waar iedereen welkom is. Door een waaier aan activiteiten aan te bieden, willen ze mensen samenbrengen en op een open en creatieve manier laten communiceren. Alle activiteiten vinden plaats in het atelier en staan ook open voor buren en inwoners van de stad en omstreken. Door zoveel mogelijk mensen te bereiken, willen ze ontmoeting en verbondenheid tussen mensen stimuleren.

BRONS voor de Waregemse Gordel: biedt al 18 jaar een recreatieve wandel- en fietstocht aan in en rond Waregem op de tweede zondag van juli. De opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel. Met deze tochten nodigen ze de mensen uit om te bewegen en samen te komen. Dit jaar zetten ze ook in op rookvrije stopplaatsen.

Nieuwe oproep

Nu we de ambassadeurs voor dit jaar kennen, kijken we ook al vooruit naar volgend jaar. De stad roept ook in 2020 opnieuw alle Waregemse organisaties op om actie te ondernemen rond gezondheid. Organisaties die zich ambassadeur in 2021 willen worden, vinden meer informatie en het deelnemingsformulier op www.waregem.be/gezondsteorganisatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier