De Spoake organiseert achtste Sneukelwandeling in Ruiselede

We herkennen v.l.n.r. Alexander Lava, Didier Vandenheede, Grégory Bourgeois, Gilles Verstraete en Davy Taliman. (foto RV)
Redactie KW

Op zaterdag 28 december, zoals de traditie het wil de laatste zaterdag van het jaar, organiseren acht sportievelingen opnieuw de Sneukelwandeling, een eindejaarsklassieker.

Het succesverhaal van acht goede vrienden begon met een geslaagd bezoek aan de afscheidscross van veldrijder Erwin Vervecken in 2010. Daar werd de kiem gelegd voor de Sneukelwandeling, de eindejaarsklassieker die dit jaar al voor de achtste keer plaatsvindt.

Gilles Verstraete is een van de pioniers en duikt in de nogal wazige herinneringen. “In 2012 organiseerden we voor het eerst onze Sneukeltoer. We zaten alle acht toen al in heel wat socio-culturele verenigingen en hebben ook een ruime vriendenkring. Dat bood ons al wat zekerheid wat de ticketverkoop betrof. En de datum van onze wandeltocht _ in de stille periode tussen Kerst en Nieuwjaar _ deed en doet nog steeds de rest.

Attractie en variatie

“We opteren maximaal voor attractie en variatie. Daarom stippelen we telkens weer een ander traject uit, selectief en vol verrassingen. Ook wat betreft de stopplaatsen waar je van iets lekkers, een hapje of een drankje, kan genieten, proberen we ieder jaar voor enkele nieuwe locaties te zorgen.”

“Na een drietal edities was jeugdhuis Jester onze coproducent, het jeugdhuis waar ik jaren een sleutelpositie had. Ieder jaar kiezen we voor hetzelfde stramien dat bestaat uit soep, een voorgerecht en dessert aangevuld met een verrassing bij aankomst in het Chirolokaal aan de Aalterstraat.”

“Ieder jaar zitten we ook heel dicht bij onze limiet van aantal deelnemers. Zo mochten we vorig jaar 320 deelnemers inschrijven, echt wel het maximum om op een fatsoenlijke en vlotte manier alles te kunnen laten verlopen. We zijn dan ook heel blij en dankbaar dat we ieder jaar weer op familieleden, kinderen en beste vrienden kunnen rekenen om alles piekfijn te realiseren.”

“Onze vriendenkring rond die acht ‘maten’ kreeg de naam De Spoake. De duurzame vriendschap en collegialiteit uit zich ieder jaar in onze Sneukeltocht en ook in het jaarlijks bezoek aan het WK veldrijden. Het minibusje voor 1 en 2 februari voor dat WK in Zwitserland, is al geboekt”, geeft Gilles nog mee.

De flamboyante groep van acht hechte vrienden realiseerde in de voorbije jaren al enkele spraakmakende exploten, zoals de deelname op zender VTM aan Te Land, Ter zee en in de Lucht, waarbij ze manifest in beeld kwamen met een megagroot spandoek De Spoake (streektaal voor fietsspaak, red.)

De achtste Sneukelwandeling van De Spoake en jeugdhuis Jester vindt plaats op zaterdag 28 december met start tussen 18 en 19.30 uur aan het Chirolokaal in de Kraaienbroekdreef.”

Vanuit het chirolokaal

“Er is opnieuw een parcours uitgetekend van een 7-tal km met vier haltes. Ook de aankomst is voorzien in het Chirolokaal. Tickets kosten 16 euro, de kinderen betalen de helft.

Wie nog wil deelnemen, schrijft best snel in via Gilles Verstraete, 0476 34 33 01 en/of de andere leden van de compagnie. Het achttal bestaat uit Bart Cleppe, Lander De Muynck, Jeroen Naeyaert, Gilles Verstraete, Didier Vandenheede, Grégory Bourgeois, Davy Taliman en Alexander Lava. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier