De Spie-Krojeetjes haken voor getroffen dieren in Australië

Redactie KW

De meer dan twintig leden van haakclub De Spie-Krojeetjes zetten zich dezer dagen in voor het door de bosbranden zwaar getroffen Australië.

“We haken buidelzakjes en nestjes”, aldus Josiane Vandenberghe en Rebecca Verslype. “Hoe meer we er hebben, hoe beter. Volgende week zondag gaan we alles afgeven in het ophaalpunt.”

De Spie-Krojeetjes verzamelen elke vrijdagnamiddag in het lokaal dienstencentrum De Spie in de Beselarestraat in Geluwe. Josiane Vandenberghe uit Geluwe is de stichtster. “We bestaan ondertussen al ruim twee jaar”, vertelt ze. “De leden komen van overal uit de regio. Uit Geluwe, Wervik, Menen en Dadizele maar ook uit Lauwe, Wevelgem, Zillebeke en Sint-Eloois-Winkel. We haken heel het jaar door. Is het hier gesloten op bijvoorbeeld een feestdag, dan verhuizen we naar Triamant in de Wervikstraat.”

De Spie-Krojeetjes haken voor getroffen dieren in Australië

Nu is het De Spie-Krojeetjes dus om hulp aan Australië te doen. “Ik zag op Facebook de groep Team Belgium for Australië en deed het voorstel om ons hiervoor in te zetten”, vertelt Rebecca. “Per dag twee à drie buidelzakjes of nestjes maken is haalbaar. We maken allemaal verschillende, kleine en grote. Er zijn in Australië verschillende dieren die het nodig hebben.”

Er is vooral een grote nood aan nestjes voor jonge buideldieren die net hun moeder zijn verloren door de bosbranden. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier