De Speeldooze zorgt vanaf maandag 1 juli voor zes weken speelpleinplezier in Sint-Eloois-Vijve

De stuurgroep van de speelpleinwerking met Jennifer Lagaisse, Phoebe Allaert, Sarah Bollaert, Kelly Bossy en Lukas Amez test de degelijkheid van het springkasteel even uit. © IVD
Redactie KW

Op maandag 1 juli zwaaien de deuren van het Vijfse speelplein De Speeldooze open, waar de kinderen ongetwijfeld een schitterende vakantie zullen beleven. De stuurgroep van de speelpleinwerking is er alvast helemaal klaar voor.

De stuurgroep, die bestaat uit Sarah Bollaert, Kelly Bossy, Jennifer Lagaisse en Lukas Amez, kreeg dit jaar versterking van Phoebe Allaert. Samen met een enthousiaste groep monitoren zullen zij de activiteiten in goede banen leiden.

“De eerste periode loopt van maandag 1 juli tot vrijdag 19 juli en de tweede van maandag 5 augustus tot vrijdag 23 augustus“, vertellen Sarah Bollaert en Lukas Amez. “De laatste week van augustus organiseren wij geen activiteiten omdat wij ondervonden dat er tijdens de week van Waregem Koerse niet veel kinderen naar het speelplein komen. Op het speelplein zijn kinderen van het derde kleuter tot het vierde middelbaar welkom. Nieuw dit jaar is dat de kinderen vooraf online ingeschreven moeten worden. Er is opvang vanaf 8 uur, de speelpleinwerking start om 9 uur en na de middag om 13 uur. De Speeldoozers brengen zelf een tienuurtje mee en een lunchpakket voor ‘s middags. In de namiddag krijgen ze een drankje en een zelfgemaakt vieruurtje van ons.”

“‘s Voormiddags kiezen de kinderen uit een kook-, sport- of knutselactiviteit. Na de middag zijn er verschillende spelactiviteiten, maar kinderen die daar liever niet aan deelnemen, kunnen zich uitleven met ons grote assortiment buitenspeelgoed, zoals ons vermaarde bouwpakket, ons springkasteel, strips, gezelschapsspelen en gocarts. Twee jaar geleden opteerden wij voor een vaste zwemdag op dinsdag. Dat zwemmen valt in de smaak en wij gaan er dan ook mee door. Op vrijdag staan ons springkasteel en enkele andere leuke attracties centraal.”

Op uitstap per trein

“Wij voorzien opnieuw enkele uitstappen, zelfs met de trein. Daarnaast wordt door de jeugddienst wekelijks een speciale activiteit georganiseerd. Zo mochten wij al naar een concert van Ghost Rockers en de Ketnetband. Eén van de toppers blijft onze speelavond. Die plannen wij op vrijdag 16 augustus vanaf 17.30 uur en dan schuiven wij aan tafel voor een lekkere barbecue. Aan de ouders vragen wij om vlees mee te brengen, wij zorgen voor hete kolen en groentjes. De sfeer en de gezelligheid maken wij samen. Met onze speelavond willen wij alle Speeldoozers en hun ouders bedanken, want zij zorgen voor het succes van onze speelpleinwerking”, weten Sarah en Lukas. (Ivan Demeulemeester)

Inschrijven op: www.despeeldooze.be. De speelpleinwerking vindt plaats in een Hangar in de Koekoekstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier