De Snelle Tieze maakt zich op voor drie dagen feest in Kanegem

Tom Steyaert, Laurens Cappelle, Filip Gordier en Joris Tack van De Snelle Tieze: “Blij dat we drie dagen kunnen organiseren.” Katrien Vlaminck en Guido Weustenraed ontbreken op de foto. (foto WME) © Wouter Meeus
Redactie KW

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 1 augustus transformeren de organisatoren van de Snelle Tieze het Kanegems Kerkplein in een eventbar ‘De Snellen Hof’. Drie dagen zomerse sfeer in een coronaveilige omgeving. Han Solo is alvast opnieuw van de partij.

De Snelle Tieze is opgelucht dat het normale zomerseizoen stilaan terugkeert.

“Vorig jaar ontstond De Snelle Tieze uit een samenwerking tussen loopvereniging de Snelle Sletsen en wielerclub De Kurte Tieze. We willen onze krachten bundelen en de bestaande activiteiten verderzetten of uitbreiden. Samen met Joris Tack, Guido Weustenraed, Laurens Cappelle, Filip Gordier en Tom Steyaert willen we jaarlijks evenementen organiseren in Kanegem”, zegt Katrien Vlaminck.

“Vorig jaar legde de pandemie beperkingen op voor openlucht activiteiten. Nu hebben we al wat meer ruimte, maar we zorgen er zeker voor dat onze driedaagse op een veilige manier zal verlopen. We zijn blij dat we drie dagen kunnen organiseren, omdat er toch heel wat voorbereiding bij komt kijken. Het is dan leuk dat onze inrichting langer dan één dag mag blijven staan.”

“Vrijdag 30 juli verwelkomen we lopers en wandelaars voor onze jaarlijkse Snelle-Sletsenloop. De deelnemers kunnen starten tussen 18.30 uur en 20 uur en lopen of wandelen rondjes van ongeveer anderhalve kilometer. Elke deelnemer krijgt een verrassingspakket dat in verhouding is met het aantal afgelegde rondes. Het is mogelijk om op voorhand in te schrijven via onze website www.desnelletieze.be.”

Geen dans, wel sfeer

“Afsluitend is er een live optreden van ‘Alleen Met Twee’, met Annelies Fraeye. Annelies was onlangs lid van het Team Natalia in The Voice Van Vlaanderen. Ze zal eerder rustige muziek brengen. Door de maatregelen is een echt dansfeest niet mogelijk, maar we willen wel voor de nodige sfeer zorgen”, zegt Katrien.

‘We zullen trouwens het hele weekend muzikale sfeer voorzien. DJ Fluppe zal drie dagen lang de aanwezigen verwennen met leuke achtergrondmuziek.”

“Na het succes van eind augustus vorig jaar, pakken we zaterdag 31 juli opnieuw uit met de komst van Han Solo. Hij zal in zijn bekende stijl het voorbije jaar overlopen tijdens zijn tweede en nieuwe openlucht comedyshow. We openen onze deuren om 17.30 uur. Twee uur later start Han Solo met zijn show. Ook hiervoor kan je tickets reserveren op onze website. Het is ook mogelijk om een driedaags combiticket te reserveren”, legt Joris Tack uit.

“Zondag 1 augustus sluiten we onze driedaagse af met een ontbijtbuffet en familiefietstocht ‘Kurte Tieze familie Rit – Apero’. Je mag ontbijten tussen 8 uur en 10.30 uur. Het vertrek met de fiets kunnen de deelnemers zelf bepalen. De fietstocht van ongeveer 30 kilometer is uitgestippeld langs de trage wegen in regio Kanegem. Bij aankomst in ‘De Snellen Hof’ staat de aperitief klaar. We willen de mensen een leuke namiddag bezorgen, als afsluiter van ons feestweekend”, geeft Laurens Cappelle nog mee.

Meerdaags dorpsfeest

De organisatoren van de Snelle Tieze durven nu stilaan vooruitblikken naar volgend jaar. “Het is onze ambitie om jaarlijks een meerdaags dorpsfeest te organiseren. Hopelijk kunnen we volgend jaar onze activiteiten organiseren zonder beperkingen, want we willen naast onze vaste activiteiten toch ook graag wat muzikale optredens vastleggen”, besluit Katrien. (Tom Verbiest)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten