‘De smaak van stilte’ bij VtbKultuur Vleteren

VtbKultuur Vleteren organiseert in het weekend van 23, 24 en 25 oktober ‘De smaak van stilte’. Op het programma staan verschillende activiteiten rond de beleving en verbeelding van stilte, in de omgeving van de Sint-Sixtusabdij.

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober, telkens tussen 14 uur en 17 uur, vindt onder andere een wandel- en kunstroute plaats. De wandelroute van 5,5 kilometer houdt halt op enkele bijzondere stilteplekken en privélocaties waar kunstwerken van Johan Tahon, Els Vermander, Maarten Inghels, Sven Verhaeghe, Stanislas Lahaut en Frans Vandemeulebroucke worden tentoongesteld. Start en einde aan de abdij.

Op vrijdag 23 oktober en zaterdag 24 oktober, telkens om 19 uur en 20.30 uur, is er een celloconcert door Séraphine Stragier in Het Pahilleke in Westvleteren. Reserven kan via info@pahilleke.be of 057 40 15 16. De toegangsprijs bedraagt 12 euro. Het aantal plaatsen is beperkt. Wie het concert liggend wil beleven, wat sterk aanbevolen is, neemt best een eigen matje mee. Op zondag 25 oktober is er om 11 uur een activiteit ‘zachte yin yoga’ in de Sint-Sixtusabdij. Ook hiervoor betaal je 12 euro. Inschrijven kan via birgitprovoost@gmail.com of 0475 78 58 73.

Op zondag 25 oktober is er om 14 uur kinderyoga voor kleuters en om 15 uur voor kinderen van de lagere school. Er wordt hiervoor verzameld op de parking van vrije basisschool De Akker. Bij mooi weer vindt de yoga plaats op een weide, bij slecht weer op een binnenlocatie in de Catsputdreef. Reserveren kan via ingeborg.sohier@hotmail.com of 0471 82 52 55. De kostprijs bedraagt 5 euro per kind. Het aantal plaatsen is ook hier beperkt. (RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.