De slow met uitsterven bedreigd? #KWdanst in Roeselare bewijst het tegendeel

Hilde Crevits waagde zich aan een dansje met burgemeester Kris Declercq. © Stefaan Beel
Thomas Dubois

Liefde troef zondagnamiddag op de Grote Markt in Roeselare tijdens #KWdanst. Honderden verliefde koppels en toevallige danspartners keken er elkaar diep in de ogen tijdens de beste slows. Luk Alloo was orkestleider van dienst.

Verbinding, dat was het kernwoord van #KWdanst. Een actie van Krant van West-Vlaanderen om onder het motto ‘Wij Westvlaanderen’ de mensen dichter bij elkaar te brengen. Dat kan op verschillende manieren, waaronder het dansen. De afgelopen weken gingen we samen met onze lezers op zoek naar de überslow, met #KWdanst tijdens de Roeselaarse Batjes als hoogtepunt.

De Grote Markt was mooi volgelopen voor een uurtje tegelplakken. Mensen uit Roeselare, maar ook van een stuk verder. Zowel jong als oud was vertegenwoordigd. “We zijn het niet meer gewoon om veel slows te doen, maar het is altijd fijn om dat moment te delen met elkaar”, vertelt de 26-jarige Elien Verbeke uit Zedelgem. “Al moest ik toch wel wat moeite doen om Dimitri, mijn vriend, mee aan het dansen te krijgen”, klinkt het lachend.

“Zolang er verliefde mensen zijn, zal men blijven slowen”

Een uur lang klonken er slows over de Grote Markt. Te beginnen met ‘Eenzaam zonder jou’ van Will Tura gevolgd door ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran tot de überslow gekozen door de lezers van KW: ‘Du’ van Peter Maffay. Onder de dansers ook heel wat bekend volk, zo danste Vlaams minister Hilde Crevits ‘nen tegelplakker’ met Kris Declercq, burgemeester van Roeselare. Ook Bart Tommelein tekende present op de gelegenheidsdansvloer.

Oog Agnes Desmedt kon zich niet inhouden.
Oog Agnes Desmedt kon zich niet inhouden.© Stefaan Beel

Voor de verliefde koppels waren er ook tientallen rode rozen voorzien. Het einde van de slows? Dan toch niet in Roeselare, waar zondagnamiddag bewezen werd dat elkaar dicht tegen de gilet trekken best nog fijn kan zijn. Of zoals de 75-jarige Agnes Desmedt uit Beselare vertelt: “De slow moet niet gered worden, zo lang er verliefde mensen zijn, zal men blijven slowen!”

De Grote Markt stond bomvol tijdens KW Danst.
De Grote Markt stond bomvol tijdens KW Danst.© (Foto SB)

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.