"Slechts 200 mensen hebben afgehaakt", vertelt organisator Xavier Lefevere. "Waarschijnlijk komt dat door het slechte weer. We hadden trouwens geluk dat het stopte met regenen als het startschot van de 5 kilometer werd gegeven. Ook de voorbije jaren viel het op dat het weer steeds een beetje verbetert wanneer de loop officieel start. De weergoden staan aan onze kant", knipoogt Xavier.

Matthias Legley (derde van links) met fietsclub Cofidis 99. © (PNW)

Tijdens de Stas Beatrun is het ook niet ondenkbaar dat je al eens een verklede figuur tegenkomt tijdens het lopen. Ook Matthias Legley uit Waregem trok voor de gelegenheid zijn paarse training en blonde pruik aan. "Ik ben hier met enkele vrienden uit een fietsclubje, Cofidis 99, en we doen mee aan de 5 kilometer", zegt hij. "Het regent, maar de sfeer maak je zelf, hé! En dat lukt altijd!"

Directeur Jens (uiterst links) en leerkracht Anneke (derde van rechts) geflankeerd door hun collega's. © (PNW)

Ook het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut, dat trouwens haar speelplaats openstelde voor het parcours, vaardigde een loopploeg van 20 leerkrachten af. "Het is de eerste keer dat we meedoen, bij wijze van teambuilding", zegt Jens Vannieuwenhuyse, sinds dit schooljaar financieel en administratief directeur op de middelbare school. "Wij doen mee aan de 10 kilometer, maar er is ook een team dat meedoet aan de 5 kilometer. De minder sportieve collega's", lacht leerkracht Anneke Depoortere. "En de regen? Dat betekent veel zuurstof in de lucht."

Mijn eindoordeel? Als geroutineerd Beatrunner (ik nam al deel aan 3 van de 4 edities) was de editie van dit jaar in de lijn der verwachtingen. Een sfeervol parcours door de straten van Waregem, ondanks het mindere weer veel toeschouwers langs de kant en goede muziek onderweg. Eén minpuntje: de aangekondigde 10 KM-run bleek na een eigen meting met mijn loopapplicatie maar 8,8 kilometer te bedragen. Al is het dan wel indrukwekkender om te zeggen dat je de tocht in zo'n 48 minuten hebt afgelegd...

(PNW)

"Slechts 200 mensen hebben afgehaakt", vertelt organisator Xavier Lefevere. "Waarschijnlijk komt dat door het slechte weer. We hadden trouwens geluk dat het stopte met regenen als het startschot van de 5 kilometer werd gegeven. Ook de voorbije jaren viel het op dat het weer steeds een beetje verbetert wanneer de loop officieel start. De weergoden staan aan onze kant", knipoogt Xavier.Tijdens de Stas Beatrun is het ook niet ondenkbaar dat je al eens een verklede figuur tegenkomt tijdens het lopen. Ook Matthias Legley uit Waregem trok voor de gelegenheid zijn paarse training en blonde pruik aan. "Ik ben hier met enkele vrienden uit een fietsclubje, Cofidis 99, en we doen mee aan de 5 kilometer", zegt hij. "Het regent, maar de sfeer maak je zelf, hé! En dat lukt altijd!"Ook het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut, dat trouwens haar speelplaats openstelde voor het parcours, vaardigde een loopploeg van 20 leerkrachten af. "Het is de eerste keer dat we meedoen, bij wijze van teambuilding", zegt Jens Vannieuwenhuyse, sinds dit schooljaar financieel en administratief directeur op de middelbare school. "Wij doen mee aan de 10 kilometer, maar er is ook een team dat meedoet aan de 5 kilometer. De minder sportieve collega's", lacht leerkracht Anneke Depoortere. "En de regen? Dat betekent veel zuurstof in de lucht."Mijn eindoordeel? Als geroutineerd Beatrunner (ik nam al deel aan 3 van de 4 edities) was de editie van dit jaar in de lijn der verwachtingen. Een sfeervol parcours door de straten van Waregem, ondanks het mindere weer veel toeschouwers langs de kant en goede muziek onderweg. Eén minpuntje: de aangekondigde 10 KM-run bleek na een eigen meting met mijn loopapplicatie maar 8,8 kilometer te bedragen. Al is het dan wel indrukwekkender om te zeggen dat je de tocht in zo'n 48 minuten hebt afgelegd... (PNW)