De Sint komt op zondag 24 november naar Brugge

In GO basisschool De Springplank werden de tekeningen voor de Sint deze morgen ingezameld. © SR
Redactie KW

Hij komt, hij komt… op zondag 24 november komt de Sint naar Brugge. De Gezinsbond verwacht de goedheilig man met 22 zwartepieten en heeft twee nieuwigheden voor de kijklustige in petto.

Om 13.30 uur wordt het gezelschap verwacht in het Grootseminare waar Sinterklaas eerst de aanwezige kinderen zal begroeten. Daarna stappen de Sint en zijn pieten op het reienbootje dat richting het stadhuis zal varen. Nieuw dit jaar: het verloop van die tocht op de reitjes is live te volgen op de Burg. Daar kunnen ouders en kinderen ook al zingend en dansen aan de slag.

De Sint wordt naast de reien begeleid door de stedelijke harmonie tot aan het stadhuis. Voor zijn doortocht worden de straten verkeersvrij gehouden. Aan de achterkant van het Brugs stadhuis verlaat de Sint het bootje, waarna hij samen met schepen van Jeugd Mathijs Goderis de kinderen zal toespreken.

Na zijn ontvangst op de Brug gaat de Sint te koets richting Concertgebouw. Daar is een heuse Zotte Pietenshow gepland. Leden van de Gezinsbond betalen hiervoor 7 euro, niet-leden 10 euro. Schepen Mathijs Goderis wijst erop dat het stadsbestuur 4.500 euro uittrekt voor de organisatie van de Gezinsbond. De schepen mocht vandaag alvast met vertegenwoordigers van de Gezinsbond al tekeningen ophalen in de GO basisschool De Springplank in de Hugo Losschaertstraat. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier