De Schaduw uit Ardooie kiest voor culturele ommezwaai met onder meer theaterwandeling

(gf)
Redactie KW

Jonah Muylle en het team van de cultuurkapel De Schaduw doorbreken de coronastilte met een aantrekkelijk zomerprogramma. Omdat er nog steeds beperkende maatregelen zijn, passen ze zich aan met het culturele aanbod.

Cultuurkapel De Schaduw werd hard getroffen door het coronavirus. “De programmaboekjes met de voorjaarsactiviteiten liggen nog onaangeroerd want sinds midden maart is de hele programmatie van de affiche gehaald. Ofwel worden de optredens en voorstellingen verdaagd, ofwel worden ze geannuleerd. Ook in Het Sacrament was het stil. Daar werden 32 huwelijksfeesten geannuleerd”, maakt Jonah Muylle de balans op. De moed niet verliezen is de boodschap van Jonah nu er weer beperkte activiteit mogelijk is.

Door Ardooise velden

Een theaterwandeling doorheen Ardooise velden en de vijfde editie van de waterkant zullen dan ook volledig coronaproof verlopen. Muziek, dans, circus en theater zijn de ingrediënten van de theaterwandeling. “Hoe de mensen omgaan met gewijzigde leefomstandigheden zoals de coronacrisis wordt de rode draad doorheen de wandeling die 2,5 uur duurt”, vult Jonah aan. “Met ‘Wijland’ wordt in juli een hoogtepunt geschreven in dit postcoronatijdperk. Op 10, 11 en 12 juli kunnen groepjes van dertig personen te velde trekken. Vier kilometer wandelen en op acht plaatsen getrakteerd worden op een act. Een gids per groep zorgt er voor dat alles feilloos verloopt en de ruimte op de locaties is voldoende groot om de sociale afstand te bewaren. In het totaal kunnen zestien groepen deelnemen. De acteurs onderweg zijn alvast razend enthousiast om voor en mooie theaterwandeling te zorgen, want ook zij zijn blij om uit hun kot te komen.” Tickets voor deze culturele wandeling kosten 15 euro.

Zwemmen

Een vijver, een stukje gras en liefst wat zon zijn nodig om een ‘Picknicken aan de waterkant’ te organiseren. In cultuurkapel De Schaduw zijn ze met de voorbereiding bezig, want op zondag 5 juli wordt deze picknick georganiseerd. In de schaduw van De Schaduw ligt er een geschikte vijver en is er een grasperk om vanaf 11.00 uur de picknickers te ontvangen. De mensen van de cultuurkapel in de Wezestraat zorgen voor de nodige drankjes en het aperitief. Voor wie liever de barbecue aanspreekt in plaats van de picknicktafel zorgen Jonah en zijn team voor enkele barbecues. Voor het vlees moet je zelf zorgen. Zwemmen is ook mogelijk.

“Je wandelt vier kilometer en ziet op acht plaatsen een act”

De juiste locatie van de vijver zal aangeduid worden met pijlen. Deelnemen aan dit evenement is gratis, wel moet je reserveren om het aantal aanwezigen onder controle te houden.

De moderne bewerking van Animal Farm, voorzien voor dit najaar in een regie van Tom Ternest, wordt uitgesteld naar volgend jaar.

Info: tickets voor de theaterwandeling en reserveren voor De Waterkant op www.deschaduw.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier